Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Urážali nedostatkom úsmevu? Guardiola penil na Číňanov

Keď sa mieša politika so športom, vždy to smrdí problémom. Letné mesiace poskytujú európskym futbalovým gigantom možnosť zmeniť prostredie. Vypadnúť z tréningových akadémií a namiesto nich ladiť na nový ročník v lákavejších destináciách.

23.07.2019 14:43
Angelino, David Silva, Oleksandr Zinčenko Foto: ,
Zľava futbalisti Manchestru City Angelino, David Silva a Oleksandr Zinčenko.
debata (1)

Austrália, Alpy, Južná i Severná Amerika dokonca Ázia. Vybrať si z nich má viacero výhod. Kouč sleduje ako sa noví aj starší hráči pasujú s nepoznaným prostredím. Menej kvalitní súperi dávajú trénerom šancu vyskúšať si rôzne herné varianty. Je to pre klub šanca predať sa. A zvýšiť jeho príjmy.

S podobnými ambíciami sa do Číny vybral aj Manchester City. V kádri má niekoľko nových tvári (Rodri, Angelino), niektorí hráči už v klube nepokračujú (Kompany, Delph). Anglický šampión sa do najľudnatejšej krajiny sveta vybral nielen kvôli obligátnym dôvodom. Svoju rolu zohrala aj politika. Menšinovým vlastníkom klubu je totiž čínska štátna investičná spoločnosť. A problém bol na svete.

„Hráči neukázali dostatok rešpektu voči krajine a jej priaznivcom na ihrisku ani mimo neho. Boli arogantní a neprístupní. Prišli sem len preto, aby si splnili svoje komerčné záujmy,“ poukázala na správanie sa hráčov a realizačného tímu City čínska štátna agentúra Sin-chua. Kritický článok neušiel pozornosti kormidelníka Manchestru Pepa Guardiolu. Španiela sa poriadne dotkol.

„Čo je to za nezmysel? Informácie v článku sú nepresné a vzdialené od reality,“ penil Guardiola.

Manchester dorazil do Číny s dvojdňovým meškaním a v priebehu štyroch dní dní odohral v krajine dva prípravné zápasy. Následne mal v rámci ázijského turné ďalšie zápasy v Hongkongu a Japonsku.

„Cestovali sme 23 hodín. O deň neskôr sme dve hodiny išli vlakom na zápas v inom meste, potom sa vrátili do Šanghaja a následne zamierili do Hongkongu. Hoci sme v noci poriadne nespali a absolvovali sme niekoľko tréningov, robili sme čo sa dalo. A oni povedia, že sme sa málo usmievali a urazili ich. S tým nesúhlasím,“ doplnil Guardiola.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city