Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Urážali nedostatkom úsmevu? Guardiola penil na Číňanov

Keď sa mieša politika so športom, vždy to smrdí problémom. Letné mesiace poskytujú európskym futbalovým gigantom možnosť zmeniť prostredie. Vypadnúť z tréningových akadémií a namiesto nich ladiť na nový ročník v lákavejších destináciách.

23.07.2019 14:43
Angelino, David Silva, Oleksandr Zinčenko Foto: ,
Zľava futbalisti Manchestru City Angelino, David Silva a Oleksandr Zinčenko.
debata (1)

Austrália, Alpy, Južná i Severná Amerika dokonca Ázia. Vybrať si z nich má viacero výhod. Kouč sleduje ako sa noví aj starší hráči pasujú s nepoznaným prostredím. Menej kvalitní súperi dávajú trénerom šancu vyskúšať si rôzne herné varianty. Je to pre klub šanca predať sa. A zvýšiť jeho príjmy.

S podobnými ambíciami sa do Číny vybral aj Manchester City. V kádri má niekoľko nových tvári (Rodri, Angelino), niektorí hráči už v klube nepokračujú (Kompany, Delph). Anglický šampión sa do najľudnatejšej krajiny sveta vybral nielen kvôli obligátnym dôvodom. Svoju rolu zohrala aj politika. Menšinovým vlastníkom klubu je totiž čínska štátna investičná spoločnosť. A problém bol na svete.

„Hráči neukázali dostatok rešpektu voči krajine a jej priaznivcom na ihrisku ani mimo neho. Boli arogantní a neprístupní. Prišli sem len preto, aby si splnili svoje komerčné záujmy,“ poukázala na správanie sa hráčov a realizačného tímu City čínska štátna agentúra Sin-chua. Kritický článok neušiel pozornosti kormidelníka Manchestru Pepa Guardiolu. Španiela sa poriadne dotkol.

„Čo je to za nezmysel? Informácie v článku sú nepresné a vzdialené od reality,“ penil Guardiola.

Manchester dorazil do Číny s dvojdňovým meškaním a v priebehu štyroch dní dní odohral v krajine dva prípravné zápasy. Následne mal v rámci ázijského turné ďalšie zápasy v Hongkongu a Japonsku.

„Cestovali sme 23 hodín. O deň neskôr sme dve hodiny išli vlakom na zápas v inom meste, potom sa vrátili do Šanghaja a následne zamierili do Hongkongu. Hoci sme v noci poriadne nespali a absolvovali sme niekoľko tréningov, robili sme čo sa dalo. A oni povedia, že sme sa málo usmievali a urazili ich. S tým nesúhlasím,“ doplnil Guardiola.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city