Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinhovi chýba futbalový adrenalín. Začal sa učiť po nemecky

Portugalský kormidelník José Mourinho sa čoskoro pravdepodobne vráti do súťažného diania.

17.07.2019 15:32
José Mourinho Foto: ,
Portugalský tréner José Mourinho.
debata

Lodivod viacerých popredných svetových veľkoklubov José Mourinho je už viac ako pol roka bez práce. Naposledy pôsobil v anglickom Manchestri United, odkiaľ ho v decembri vyhodili.

Niekdajší kouč Chelsea či Realu Madrid mal na stole viacero lukratívnych ponúk, avšak všetky odmietol. Najviac sa skloňoval jeho presun do čínskeho Guangzhou Evergrande, Mourinho však tieto špekulácie dementoval.

Najnovšie prišiel s informáciou, že sa začal učiť nemecký jazyk, ktorý ešte neovláda. „Hovorím anglicky, španielsky, portugalsky, francúzsky a taliansky. Nič nevylučujem, ani Nemecko.

Chýba mi futbal, adrenalín, ihrisko, moja práca. Futbal je futbal," povedal Mourinho pre Gazzetta dello Sport.

Možno teda predpokladať, že jeho ďalšou futbalovou zastávkou môže byť aj nejaký popredný nemecký klub. Keďže sa pred časom vyjadril, že chce trénovať tím s najvyššími ambíciami, okruh nemeckých mužstiev sa zúžil na Bayern Mníchov alebo Borussiu Dortmund. Práve títo dvaja účastníci Bundesligy sa vystriedali na jej čele za posledných desať rokov.

Mourinho, ktorý pôsobil aj v talianskom Interi, kde momentálne pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, verí, že nový tréner Milána Antonio Conte zlomí dominanciu Juventusu v Serie A.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho