Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočná mora z Ruska ožila. Po vyradení Egypta v APN skončili tréner i šéf zväzu

Mexického trénera Javiera Aguirreho odvolali z lavičky egyptskej futbalovej reprezentácie iba niekoľko hodín po prehre v osemfinále Afrického pohára národov (APN) s Juhoafrickou republikou 0:1.

07.07.2019 13:10
debata
Smútok egyptskej hviezdy Mohameda Salaha a... Foto: SITA/AP, Hassan Ammar
Mohamed Salah, Africký pohár národov Smútok egyptskej hviezdy Mohameda Salaha a radosť juhoafrických futbalistov z postupu na Africkom pohári národov.

„Zápas bol otvorený s viacerými šancami, jediný rozdiel bol v tom, že Juhoafričania dokázali dať gól,“ povedal 60-ročný Aguirre, ktorý viedol egyptské mužstvo rok. Predtým trénoval národné tímy Mexika, Japonska či Atlética Madrid.

Po neúspechu na domácom šampionáte rezignoval aj prezident národnej asociácie EFA Hany Abu Reida.

„Napriek tomu, že EFA nikdy nezanedbala svoje povinnosti smerom k národnému tímu a poskytla mu všetku finančnú a morálnu podporu, považujem za správne vziať na seba zodpovednosť za vzniknutú situáciu,“ povedal podľa agentúry AFP Abu Reida, ktorý k rezignácii vyzval aj ďalších členov EFA.

Rekordní sedemnásobní víťazi APN s hviezdnym útočníkom Mohamedom Salahom prešli základnou skupinou bez jediného zaváhania, keď postupne zdolali Zimbabwe (1:0), DR Kongo (2:0) aj Ugandu (2:0).

Nečakané vypadnutie v osemfinále bolo pre ašpiranta na titul veľkým sklamaním, ktoré oživilo spomienky na fiasko z majstrovstiev sveta 2018 v Rusku, kde Egypt v základnej skupine nezískal ani bod. Kontinentálny šampionát vyhrali „faraóni“ po siedmy raz v roku 2010.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #egyptskí futbalisti #Africký pohár národov 2019 #juhoafrickí futbalisti