Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skorumpovaná Copa pretláča Brazíliu. Messimu hrozí za kritiku dlhá stopka

Päťnásobný najlepší futbalista sveta Lionel Messi si po zápase o tretie miesto na turnaji Copa América, v ktorom Argentínčania zdolali Čile 2:1, odmietol prevziať bronzovú medailu a v mixzóne sa pustil do kritiky rozhodcov či organizátorov turnaja.

07.07.2019 09:06 , aktualizované: 21:57
debata (5)
Vylúčenie Lionela Messiho Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Začiatok konfliktu. Argentínska hviezda Lionel...

Hviezda Barcelony opustila trávnik v 37. minúte po konflikte s hráčom súpera Garym Medelom. Rozhodca obom udelil červenú kartu. Prinášame Messiho slová z mixzóny, ktoré uverejnil portál AS.

O vylúčení

Medel je vždy na hranici limitu. Mohlo sa to skončiť žltou kartou pre nás oboch, ale to, čo som nedávno povedal (Messi kritizoval predstaviteľov konfederácie CONMEBOL a rozhodcu po semifinálovej prehre s Brazíliou, pozn.), zrejme malo vplyv.

VIDEO: Červená karta Lionelovi Messimu a Garymu Medelovi

Dôležité je, že náš tím skončil na turnaji dobre. Možno to bolo nariadené zhora a odniesol som si to kvôli tomu, čo som povedal. Či sa obávam trestu za svoje slová? Je potrebné povedať pravdu.

O nevyzdvihnutí medaily

Nemali by sme sa podieľať na korupcii, ktorú sme trpeli počas tohto turnaja. Nemusíme byť súčasťou nedostatku rešpektu, ktorý sme si odtrpeli na tejto Cope América. Počas turnaja voči nám nemali žiadny rešpekt. Mohli sme ísť ďalej, ale nedovolili, aby sme hrali vo finále. Korupcia a rozhodcovia nedovolia fanúšikom užívať si futbal. Ničia ho.

O výkone argentínskeho tímu

Odchádzam uvoľnený, so vztýčenou hlavou a pyšný na túto partiu, ktorá zo seba dostala všetko. Verím, že sa dočká rešpektu, ktorý si zaslúži.

O Cope América

Tím ukázal veľa charakteru, nebolo jednoduché začať prehrou (s Kolumbiou) a remízou (s Paraguajom). To nás posilnilo a skončili sme pozitívnym spôsobom.

O finále Brazília – Peru

Copa je zorganizovaná pre Brazíliu, dúfajme, že rozhodcovia a VAR nebudú mať vplyv na finálové dianie a nechajú Peru hrať futbal. Myslím si však, že je to nepravdepodobné.

O Scalonim v pozícii trénera Argentíny

Zlepšili sme sa a našli sme náš rytmus. Dáva nám stabilitu a verím, že zostane v tíme.

Reakcia CONMEBOL-u

Juhoamerická konfederácia CONMEBOL reagovala na slová Messiho, obvinenia označila za neprijateľné a neopodstatnené: „Niekedy vo futbale prehráte, inokedy vyhráte. Rešpektovať výsledky a rozhodnutia arbitrov je jedným zo základných pilierov fair play. Je neprijateľné, že na turnaji sa dvanástimi tímami, ktoré súťažia na rovnakom základe, niekto spochybňuje integritu Copy América neopodstatnenými obvineniami. Naznačujú dešpekt k turnaju, účastníkom a stovkám zamestnancov konfederácie, ktorá sa od roku 2016 snaží o lepšiu transparentnosť, profesionalitu a rozvoj juhoamerického futbalu.“

Podľa denníka AS môže Messi za svoje výroky tvrdo pykať. Hrozí mu reprezentačná stopka na dva roky, kvôli ktorej by vynechal kvalifikáciu na MS v Katare 2022 a najbližší šampionát Copa América, ktorý sa uskutoční od júna do júla 2020 v Argentíne a Kolumbii.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Copa América #argentínski futbalisti