Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentína odolala tlaku a má bronz. Messi videl druhú červenú v kariére

Futbalisti Argentíny si vybojovali bronzové medaily na Copa América. V sobotňajšom zápase o tretie miesto zvíťazili nad obhajcami zlata z Čile 2:1. V nedeľňajšom finále (22.00 SEČ na Maracane) sa predstavia Brazília a Peru.

06.07.2019 23:16
debata
Lionel Messi vidí červenú kartu v zápase o... Foto: SITA/AP, Victor R. Caivano
Lionel Messi Lionel Messi vidí červenú kartu v zápase o tretie miesto na Cope América.

Prvú veľkú šancu mal Sergio Agüero, v 7. minúte síce namieril len tesne vedľa pravej žrde, no o päť minút neskôr si to vynahradil a otvoril skóre. Výborne mu asistoval Lionel Messi, ktorý pri rozohrávaní priameho kopu v strede ihriska na nič nečakal a poslal pas za prekvapených obrancov Čile. Agüero tak išiel sám na brankára.

O štyri minúty neskôr prišlo Čile o Alexisa Sáncheza, ktorý musel striedať a o ďalších päť prehrávalo už 0:2. Po ďalšej prienikovej prihrávke od Giovaniho Lo Celsa sa presadil Paulo Dybala.

Ešte pred koncom polčasu musel Messi opustiť trávnik. Argentínska hviezda sa snažila vybojovať loptu mieriacu za bránkovú čiaru a Medel mu v tom bránil. Ich súboj vyústil do potýčky, pri ktorej do seba narážali telami a paraguajský rozhodca Mario Díaz de Vivar udelil obom červenú kartu.

Vylúčenie Lionela Messiho Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Začiatok konfliktu. Argentínska hviezda Lionel...

Pre argentínskeho útočníka to bola len druhá červená karta v kariére, prvú dostal ešte v roku 2005 taktiež v národnom drese.

Čile sa podarilo znížiť v 59. minúte. Germán Pezzella fauloval na hranici šestnástky Charlesa Aranguiza, rozhodca využil systém VAR a nariadil penaltu. Tú premenil Arturo Vidal – 1:2. Čile v ďalších minútach držalo loptu a snažilo sa o vyrovnanie, no proti dobrej obrane súpera si nedokázalo vypracovať šance.

V 80. minúte mohol rozhodnúť Ángel di María, ale jeho krížna strela minula ľavú žrď. Do konca duelu sa už skóre nezmenilo a tak si bronzové medaily odniesli argentínski futbalisti.

Copa América – o bronz:

Argentína – Čile 2:1 (2:0)
Góly: 12. Agüero, 21. Dybala – 59. Vidal (z 11m), ČK: 37. Messi 37. Medel

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Copa América #čilskí futbalisti #argentínski futbalisti