Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vracia sa Superpohár. Nová Trnava privíta Slaviu

Česko-slovenský Superpohár, zápas tímov, ktoré získali národný pohár vo svojich krajinách, sa po ročnej pauze vracia. Spartak Trnava privíta pražskú Slaviu. Zápas sa začína dnes o 18.00.

05.07.2019 12:45 , aktualizované: 14:43
Trnava Slavia Praha Foto: , ,
V zápase o česko-slovenský Superpohár si zmerajú sily Slavia Praha a Spartak Trnava.
debata (2)

Pred dvoma rokmi sa v prvom súboji o túto trofej stretol v Uherskom Hradišti Zlín a Slovan Bratislava a po remíze 1:1 rozhodol penaltový rozstrel v prospech českého tímu. Vlani novobudovanú tradíciu prerušili, stretnutie Slovan – Slavia sa neuskutočnilo, o jeho zrušenie požiadala polícia, ktorá mala obavy o bezpečnosť.

Ani tentoraz sa neobišla organizácia podujatia bez problémov. Zápas Trnava – Slavia sa mal hrať pôvodne dnes v Dunajskej Strede. Ale s miestom konania nesúhlasili bezpečnostné zložky.

„Na základe rozhodnutia krajského riaditeľstva PZ sme museli zmeniť dejisko zápasu o česko-slovenský Superpohár. Keďže Spartak Trnava prejavil záujem, aby sa stretnutie konalo v jeho domovskom stánku, súhlasili sme," informoval generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

Slavia, ktorá pred týždňom podľahla Slovanu na Tehelnom poli (2:3), je favoritom. Má konsolidovanej­ší tím.

V Spartaku nastali opäť veľké zmeny, má nových majiteľov, portugalského trénera Ricarda Chéua a buduje aj nový tím. Z jarného kádra už odišlo dvanásť hráčov a doplnilo ho zatiaľ osem nových alebo staronových tvárí.

"Slavia má k dispozícii úplne iné finančné kapacity. To jej umožňuje získať hráčov inej kategórie. Je to väčší klub, ktorý si môže dovoliť platiť hráčov lepšie, no to nám nebráni hľadať cestu, ako byť na ihrisku lepší.

Je to pre nás oboch prvý súťažný zápas po náročnej príprave. Našou výhodou bude, že hráme doma, budeme mať na svojej strane výborných fanúšikov. Chceme trofej získať," zdôraznil na klubovej stránke trnavský tréner.

V príprave sa Trnavčanom zatiaľ darilo. Odohrali päť zápasov a podľahli len hneď v prvom, ešte v polovici júna v Zlíne (1:2). V ďalších nastúpili proti súperom z nižšej súťaže a raz remizovali (so Skalicou 3:3), v ostatných zápasoch zvíťazili. Naposledy so Sigmou Olomouc (2:1) na jej pôde.

Slavistom trochu stúpla nálada, keď po dvoch prehrách v príprave vyhrali uplynulý utorok vo Viedni s Austriou (3:2).

„Konečne sme vyhrali, aj keď víťazstvo v príprave nie je to najdôležitejšie. Ale je, samozrejme, príjemné," vyhlásil asistent trenéra Jaroslav Köstl, podľa ktorého bol herný prejav na solídnej úrovni. „Rovnako ako v zápase so Slovanom,“ doplnil.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Spartak Trnava #česko-slovenský Superpohár