Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličanky nedali penaltu, rekordné Američanky delí od obhajoby krok

Americké futbalistky zdolali v semifinále majstrovstiev sveta Angličanky 2:1 a v nedeľu budú vo Francúzsku obhajovať zlato. Jedenástou výhrou na MS navyše vylepšili rekord šampionátov, o ktorý sa doteraz delili s Nórskom. Ich finálovým súperom bude Holandsko alebo Švédsko.

02.07.2019 23:19 , aktualizované: 23:36
Alex Morganová, Steph Houghtonová Foto: ,
Angličanka Steph Houghtonová (vpravo) po tom, ako nepremenila pokutový kop. Vľavo sa teší Američanka Alex Morganová.
debata

Američanky nastúpili pred viac ako 50-tisíc divákmi v Lyone bez zranenej kapitánky Megan Rapinoeovej, ktorá dala všetky štyri góly svojho družstva vo vyraďovacích bojoch. Angličankám zase z rovnakého dôvodu chýbala brankárska jednotka Karen Bardsleyová.

Skóre zápasu otvorila v 10. minúte hlavou Američanka Christen Pressová, o deväť minút neskôr vyrovnala Ellen Whiteová, pre ktorú to bol šiesty gól na turnaji. Po pol hodine hry sa opäť hlavou presadila Američanka Alex Morganová a dotiahla sa na Whiteovú na čele tabuľky strelkýň.

V druhej polovici druhýkrát skórovala Whiteová, ale kvôli tesnému ofsajdu gól po konzultácii s videorozhodcom neplatil. Druhýkrát VAR zaúradoval osem minút pred koncom, keď potvrdil faul na Whiteovú vo šestnástke. Penaltu anglickej kapitánky Stephn Hougtonovej však brankárka Alyssa Naeherová chytila. Pre Angličanky to bol už tretí nepremenený pokutový kop na turnaji.

V závere bola ešte po druhej žltej karte vylúčili Angličanku Millie Brightovú a Američanky do konca zápasu tesný náskok udržali. Vo Francúzsku útočí tím USA na štvrtý titul, zo zlata sa Američanky radovali v rokoch 1991, 1999 a 2015.

MS vo futbale žien – semifinále:

Lyon
Anglicko – USA 1:2 (1:2)
Góly: 19. Whiteová 10. Pressová, 31. Morganová, ČK: 87. Brightová (An­g.)

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #americké futbalistky #anglické futbalistky