Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Oživená hanba futbalu. Po mladých Slovákoch doplatili na systém Taliani

Spomínate si? Slovenských futbalistov do 21 rokov pripravila pred dvoma rokmi o účasť v semifinále ME v Poľsku výhra Talianska nad Nemeckom 1:0, ktorá zaistila postup obom tímom.

25.06.2019 12:30
debata (7)
Francúz Marcus Thuram v súboji s Rumunom... Foto: SITA/AP, Alessio Tarpini
Marcus Thuram, Cristian Manea Francúz Marcus Thuram v súboji s Rumunom Cristianom Maneaom počas zápasu na ME v Taliansku.

Vtedajší tréner mladíkov Pavel Hapal označil výkon oboch tímov vo vzájomnom dueli za hanbu futbalu.

„V závere sme dostali správu, že výsledok 0:1 bude stačiť na postup obom tímom, takže je pochopiteľné, že sme zápas dohrali takýmto spôsobom," povedal vtedy tréner mladých Nemcov Stefan Kuntz.

Tohtoročný šampionát v Taliansku pripomenul nešťastný systém – a odniesli si to domáci. Francúzom a Rumunom na postup stačil jeden bod a scenár sa naplnil. Ani jeden z tímov nevystrelili na bránku a stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou.

Taliani tak musia prehltnúť trpkú pilulku a na sociálnych sieťach nešetria kritikou. Pred dvoma rokmi však o škandále či poškodení Slovákov nechceli ani počuť…

Terčom ich hnevu sa stal napríklad Marcus Thuram, syn niekdajšej hviezdy, ktorého oproti predchádzajúcim zápasov nebolo takmer vôbec vidieť.

Okrem Francúzska a Rumunska sa v semifinále predstavia Nemecko a Španielsko.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2019 vo futbale #slovenskí futbalisti do 21 rokov #talianski futbalisti do 21 rokov