Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oživená hanba futbalu. Po mladých Slovákoch doplatili na systém Taliani

Spomínate si? Slovenských futbalistov do 21 rokov pripravila pred dvoma rokmi o účasť v semifinále ME v Poľsku výhra Talianska nad Nemeckom 1:0, ktorá zaistila postup obom tímom.

25.06.2019 12:30
debata (7)
Francúz Marcus Thuram v súboji s Rumunom... Foto: SITA/AP, Alessio Tarpini
Marcus Thuram, Cristian Manea Francúz Marcus Thuram v súboji s Rumunom Cristianom Maneaom počas zápasu na ME v Taliansku.

Vtedajší tréner mladíkov Pavel Hapal označil výkon oboch tímov vo vzájomnom dueli za hanbu futbalu.

„V závere sme dostali správu, že výsledok 0:1 bude stačiť na postup obom tímom, takže je pochopiteľné, že sme zápas dohrali takýmto spôsobom," povedal vtedy tréner mladých Nemcov Stefan Kuntz.

Tohtoročný šampionát v Taliansku pripomenul nešťastný systém – a odniesli si to domáci. Francúzom a Rumunom na postup stačil jeden bod a scenár sa naplnil. Ani jeden z tímov nevystrelili na bránku a stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou.

Taliani tak musia prehltnúť trpkú pilulku a na sociálnych sieťach nešetria kritikou. Pred dvoma rokmi však o škandále či poškodení Slovákov nechceli ani počuť…

Terčom ich hnevu sa stal napríklad Marcus Thuram, syn niekdajšej hviezdy, ktorého oproti predchádzajúcim zápasov nebolo takmer vôbec vidieť.

Okrem Francúzska a Rumunska sa v semifinále predstavia Nemecko a Španielsko.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2019 vo futbale #slovenskí futbalisti do 21 rokov #talianski futbalisti do 21 rokov