Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrošovský si môže baliť kufre. Plzeň však má podmienku

Tréner Pavel Vrba si bol istý, že o kapitána Plzne Patrika Hrošovského v najbližšom prestupovom období nepríde. Situácia okolo slovenského reprezentanta sa ale v posledných dňoch zamotáva.

23.06.2019 12:52
Patrik Hrošovský Foto: ,
Patrik Hrošovský.
debata

Ako uvádza isport.cz, belgický Genk zdvihol svoju ponuku za Hrošovského zo štyroch na šesť miliónov eur. V prepočte ide o 154 miliónov českých korún.

Po prestupe do stavu manželského tak zrejme čaká na Patrika Hrošovského ďalšia zmena. Tentokrát futbalová. Je zjavné, že Genk má o šikovného stredopoliara eminentný záujem.

Po prvej ponuke, ktorú Plzeň zmietla zo stola, totiž navýšil belgický klub cenu za slovenského reprezentanta na šesť miliónov eur. „To je suma, za ktorú je Plzeň ochotná Hrošovského uvoľniť. Už sa s jeho stratou pomaly zmieruje,“ povedal denníku Sport nemenovaný insider futbalového trhu.

Plzeň vie, že rovnaká ponuka sa v budúcnosti nemusí opakovať. Navyše, Hrošovský by si rád vyskúšal pôsobenie aj v inom klube. V dvadsiatich siedmich rokoch má najlepšiu príležitosť.

Predstavitelia plzenského klubu sú ochotní Hrošovského za takúto sumu predať. Majú ale jednu podmienku – 27-ročná hviezda môže prestúpiť do Belgicka až po kvalifikácii Ligy majstrov, v ktorej bude Plzeň bojovať s Olympiakosom Pireus.

Ak sa chce prebojovať do základnej skupiny, musí český vicemajster zdolať okrem gréckeho tímu ešte ďalších dvoch protivníkov.

Rovnakú podmienku dala Plzeň Freiburgu v lete 2013. Prestup Vladimíra Daridu do Nemecka za štyri milióny eur vtedy tiež uzatvorila dopredu, ale svoju oporu uvoľnila až po úspešnom zvládnutí play off LMe. Teraz by si to teda Viktoria rada zopakovala v prípade Hrošovského.

Klub, ktorého asistentom bude v tejto sezóne aj bývalý slovenský reprezentant Marek Bakoš, začal preto rýchlo konať. Do stredu zálohy angažoval Lukáša Kalvacha z Olomouca. Okrem neho má tréner Vrba k dispozícii aj Tomáša Hořavu s Romanom Procházkom.

Šancu by mohli dostať aj mladíci Pavol Bucha s Dominikom Janoškom, ​​ktorí sa vracajú z hosťovania. Títo všetci by mali zaplniť prázdne miesto v strede poľa ako náhrada za plzenskú 17.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #Patrik Hrošovský #FC Viktoria Plzeň #Genk