Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uruguaj sa trápil s Japonskom, Tabárez: Súper hral agresívne

Futbalisti Uruguaja remizovali s Japonskom 2:2 a výrazne sa priblížili k postupu do štvrťfinále na 46. ročníku Copa América.

21.06.2019 07:22
futbal Foto: ,
Japonec Ko Itakura a Giorgian de Arrascaeta z Uruguaja v akcii.
debata

Juhoamerický tím mal v stretnutí C-skupiny proti omladenému japonskému výberu jasnú hernú i streleckú prevahu vyjadrenú pomerom celkových pokusov 29:12, ale po góloch Kodžiho Mijošiho musel dvakrát doťahovať skóre.

V 32. minúte vyrovnal na priebežných 1:1 z jedenástky Luis Suárez, v 66. minúte stanovil rezultát José Maria Giménez.

Uruguaj je na čele neúplnej tabuľky so štyrmi bodmi a pravdepodobne mu neunikne postup do ďalšej fázy. Druhé Čile má na konte tri body a čaká ho duel s Ekvádorom, ktorý v prvom vystúpení na šampionáte podľahol „Urus“ 0:4. Japonci získali v dvoch zápasoch jediný bod.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Uruguaj – Japonsko

„Japonci hrali agresívne. Mali podstatne menej šancí ako my, ale dokázali streliť dva góly. Odohrali skvelý zápas. Pre nás to bola výstraha, že musíme byť koncentrovaní počas celého zápasu,“ povedal tréner Uruguaja Óscar Tabárez.

S remízou nevládla v radoch uruguajských fanúšikov spokojnosť, postupové počty však nepustia a ich tímu zisk bodu bude s veľkou pravdepodobnosťou stačiť na postup.

„V konečnom dôsledku môže byť tento bod veľmi dôležitý, ale cítime, že sme mali na viac. Súper nás vysoko napádal, nepustil nás k typickej hre, napriek tomu sme si vytvorili dostatok šancí. Pykali sme však za dve chyby v obrane,“ dodal Suarez.

Copa América

C-skupina

Uruguaj – Japonsko 2:2 (1:1)
Góly: 32. Suárez (z 11 m), 66. Giménez – 25. a 59. Mijoši

    Z V R P S B
1. Uruguaj 2 1 1 0 6:2 4
2. Čile 1 1 0 0 4:0 3
3. Japonsko 2 0 1 1 2:6 1
4. Ekvádor 1 0 0 1 0:4 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #Uruguaj #Copa América 2019