Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Opäť piskot. Brazílii neuznali tri góly, súper velebil VAR

Brazílski futbaloví reprezentanti nedokázali vo svojom druhom zápase v A-skupine Copa América prelomiť obranné hradby súpera a iba remizovali s Venezuelou 0:0.

19.06.2019 07:09 , aktualizované: 08:36
Fernandinho, Arguimides Figuera Foto: ,
Brazílčana Fernandinha posiela tvrdo na trávnik Venezuelčan Arquimides Figuera.
debata

Domáci tím mal na štadióne v Salvadore územnú prevahu, ale herne nenadchol a fanúšikovia ho rovnako ako v prvom dueli vypískali. Napriek tomu zostáva na čele tabuľky so štyrmi bodmi o skóre pred Peru, ktoré si na Maracane poradilo s Bolíviou 3:1.

Oproti úvodnému zápasu turnaja nastúpili Brazílčania v typických žltých dresoch, no tie im šťastie nepriniesli. V celom zápase vyprodukovali 19 streleckých pokusov, ale iba jedna smerovala do priestoru bránky. Venezuelský brankár Wuilker Faríňez musel zasahovať iba v 17. min, keď ho preveril Richarlison, ktorý pôsobí vo farbách anglického Evertonu.

Brazílčania trikrát dostali loptu do súperovej bránky, ani jeden z gólov však neplatil. V 1. polčase najskôr rozhodcovia neuznali gól Roberta Firmina kvôli faulu, potom sa dostal k slovu systém VAR. Najskôr skúmali video po góle striedajúceho Gabriela Jesusa po hodine hry a odhalilo Firminov ofsajd, v závere kvôli rovnakému porušeniu pravidiel odvolali gól Philipa Coutinha.

„Nech žije VAR. Toto je pre nás historický výsledok,“ povedal tréner Venezuely Rafael Dudamel, ktorého mužstvo zachránila technológia videoasistenta už štvrtýkrát na tohtoročnom turnaji. Predtým im pomohla v zápase proti Peru, keď dva inkasované góly rozhodcovia po zásahu VAR neuznali a zápas sa taktiež skončil bezgólovou remízou.

„Keď nedáte góly, všetko vyzerá zle. Venezuela veľmi dobre bránila a niekedy sme boli príliš unáhlení vo finálnej fáze. V druhom polčase sa hráči súpera prakticky nedostali zo svojho územia, nevyhrali sme pre malé detaily,“ povedal pre ESPN obranca Thiago Silva.

Tréner Tite sa pred novinármi vyjadril aj k absencio Neymara. „Samozrejme, chýbal by každému tímu na svete. Môžeme však hrať lepšie bez ohľadu na prítomnosť Neymara. Dnes sme neboli takí kreatívni, ako by sme chceli,“ povedal Tite.

Brazília aj Peru majú postup do štvrťfinále na dosah, v sobotu 22. júna sa stretnú v priamom dueli o prvé miesto v skupine (21.00). V paralelnom zápase Bolívia narazí na Venezuelu.

==== Copa América ====

A-skupina
Salvador
Brazília – Venezuela 0:0

Rio de Janeiro
Bolívia – Peru 1:3 (1:1)
Góly: 28. Martins (z 11 m) – 45. Guerrero, 55. Farfan, 90.+ Flores

**Tabuľka **
    Z V R P S B
1. Brazília 2 1 1 0 3:0 4
2. Peru 2 1 1 0 3:1 4
3. Venezuela 2 0 2 0 0:0 2
4. Bolívia 2 0 0 2 1:6 0
TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #brazílski futbalisti #venezuelskí futbalisti #Copa América 2019