Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdne mužstvo, mizerné výsledky. Argentínu by už zdolala aj Tonga

Veľké hviezdy a ešte väčšie očakávania. Rovnaká gradácia potom funguje aj pri sklamaní, keď nabitý tím Argentíny zlyhá. A to sa deje pravidelne už od roku 1993, keď "Albicelestes" získali poslednú významnú trofej.

18.06.2019 10:33
Lionel Messi Foto: ,
Kapitán Argentíny Lionel Messi je sklamaný po prehre s Kolumbiou.
debata
Argentína pozdvihla dvakrát najprestížnejšiu trofej na reprezentačnej úrovni – titul majstrov sveta. Od posledného triumfu v roku 1986 bola ešte dvakrát vo finále, no neuspela. Dostala sa aj do finále štyroch z ostatných piatich turnajov Copa América. Zakaždým zlyhala.

Ďalší krach predpovedali kritici aj tímu neskúseného trénera Lionela Scaloniho na juhoamerickom šampionáte 2019 v Brazílii. Tím okolo Messiho, Aguera, Dybalu či Di Maríu prognózy neprajníkov potvrdil hneď v prvom zápase, keď podľahol Kolumbii 0:2.

„To je neuveriteľné, nás už zdolá aj Tonga,“ tradične dramatizoval vo svojom žlčovitom komentári azda najväčší kritik národného tímu a jeho bývalý kapitán i tréner Diego Maradona.

„Veľa sme sa bili a kopali, aby sme získali prestíž, ktorú máme. Avšak, čo z nej ešte zostalo? Čo dnes znamená argentínsky národný dres? Jeho význam musíte predsa cítiť, do pekla,“ odkázal Maradona reprezentantom v rozhovore pre TyCsports.

Argentína má šancu na reparát vo štvrtok nadránom (od 02.30). V druhom zápase skupiny čelí Paraguaju.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #prehra #Diego Maradona #neúspech #komentár #argentínski futbalisti #Copa América 2019