Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vitajte v Južnej Amerike. Čile na úvod zdemolovalo Japonsko

Úradujúci juhoamerickí futbaloví šampióni z Čile vstúpili do tohtoročného turnaja Copa América v Brazílii jednoznačným víťazstvom 4:0 nad "hosťami" z Japonska.

18.06.2019 07:48 , aktualizované: 10:43
Čile, radosť, futbal, Foto: ,
Čiľania Eduardo Vargas (vľavo), Erick Pulgar (vpravo) a Arturo Vidal (hore) oslavujú jeden zo štyroch zásahov do siete Japonska.
debata

Naznačili, že môžu pomýšľať na tretí celkový triumf po sebe, keďže podujatie ovládli aj v rokoch 2015 a 2016 – v oboch prípadoch sa proti Argentínčanom radovali až po jedenástkovom rozstrele.

Práve Argentína ostatný raz dokázala vyhrať Copa América trikrát v rade. Bolo to ešte v 40. rokoch minulého storočia (1945, 1946 a 1947).

Dvomi gólmi sa pod vysokú výhru „La Roja“ nad Japoncami podpísal útočník Eduardo Vargas. Stal sa tak najproduktívnejším Čiľanom v dejinách Copa América – doteraz nastrieľal na tomto podujatí 12 gólov a prekonal legendárneho Enriqueho Hormazábala s desiatimi zásahmi.

Dvadsaťdeväťročný hráč mexického klubu Tigres UANL v drese národného mužstva zaznamenal už 38 gólov a v tabuľke najlepších strelcov čilskej reprezentačnej histórie preskočil druhého Marcela Salasa (37).

Rekordérom je so 42 gólmi stále aktívny Alexis Sánchez, ktorý raz skóroval aj proti Japoncom.

"Čile má veľmi skúsených hráčov, ktorí sa navzájom dobre poznajú. Naším cieľom bolo vyhnúť sa zlému vstupu do turnaja. K stretnutiu sme pristúpili s pokorou a boli sme ‚nohami pevne na zemi‘.

Hrali sme proti súperovi, ktorý s nami držal krok vo všetkých smeroch," povedal po stretnutí tréner Čiľanov Reinaldo Rueda.

Japonsko, ktoré na minuloročných MS v Rusku postúpilo do osemfinále, priviezlo do Brazílie tím zložený prevažne z talentovaných mladíkov vrátane 18-ročného Takefusu Kuba, ktorý pred niekoľkými dňami podpísal zmluvu so španielskym Realom Madrid.

Cieľom ázijského tímu je nabrať skúsenosti a dobre sa pripraviť na budúcoročný olympijský turnaj v Tokiu. „Nippon“ si v zápase vytvoril niekoľko sľubných príležitostí na skórovanie, no tie napokon zostali nevyužité.

"Je to trpká prehra, ale musíme si uvedomiť niekoľko vecí v štýle futbalu, ktorý sa snažíme ukázať. Proti juhoamerickému šampiónovi sme na ihrisku nespanikárili a mali sme viacero šancí na strelenie gólu.

Samozrejme, kvalita Čiľanov bola veľmi vysoká. Ukázalo sa to hlavne v ich schopnosti robiť v dôležitých chvíľach správne rozhodnutia, aj v individuálnych schopnostiach v obrane a v útoku," poznamenal pre oficiálny web podujatia japonský tréner Hadžime Morijasu.

Copa América

C-skupina
Sao Paulo
Japonsko – Čile 0:4 (0:1)
Góly: 54. a 83. E. Vargas, 41. Pulgar, 82. A. Sanchez

Tabuľka C-skupiny:
1. Uruguaj 1 1 0 0 4:0 3
1. Čile 1 1 0 0 4:0 3
3. Ekvádor 1 0 0 1 0:4 0
3. Japonsko 1 0 0 1 0:4 0

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #čilskí futbalisti #japonskí futbalisti #výsledok #Copa América 2019 #C-skupina