Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lokomotíva sa neprihlásila do II. ligy. Zvara: Dúfam, že zachránime, čo sa dá

Futbalový klub Lokomotíva Košice napriek záchrane v II. lige nepodal prihlášku do tejto súťaže pre ročník 2019/2020.

17.06.2019 20:14
Lokomotíva Košice Foto: ,
Futbalisti Lokomotívy Košice na archívnej snímke.
debata (4)

Namiesto „železničiarov“ by tak v druhej najvyššej súťaži mohol aj v budúcej sezóne účinkovať Slavoj Trebišov, ktorý v edícii 2018/2019 skončil prvý „pod čiarou zostupu“.

Lokomotíve už vlani v decembri hrozilo zmiznutie z futbalovej mapy. Jej vtedajší predstavitelia dokonca ohlásili, že pre finančné problémy končia v II. lige, no vtedy sa ešte podarilo „uhasiť vzniknutý oheň“.

Do klubu vstúpil slovenský podnikateľ ukrajinského pôvodu a aj zásluhou jeho kapitálu sa mužstvo nakoniec podarilo zachrániť v súťaži. V budúcej sezóne dokonca chceli v Lokomotíve ašpirovať na postup do Fortuna ligy, no nakoniec je všetko inak.

Ako na pondelňajšom stretnutí s médiami uviedol generálny manažér košického klubu Vladislav Zvara, dôvodom konca klubu v II. lige je postoj spoluinvestora, ktorý si rozmyslel svoj záujem pokračovať v klube.

„Oznámil nám to tesne pred prihlásením sa do druhej ligy. Iná možnosť, ako neprihlásiť sa, nebola. Situácia je každému jasná, neprihlásili sme sa a teraz musíme počkať na príchod majiteľa. V stredu sa stretne s hráčmi a mládežníckymi trénermi, povieme si, čo ďalej. Rozoberieme si možnosti. Dúfam, že zachránime, čo sa dá a dopadne to tak, aby sme sa nemuseli hanbiť,“ poznamenal niekdajší slovenský reprezentačný stredopoliar, citoval ho aj oficiálny web Lokomotívy.

Podľa 47-ročného rodáka zo Spišskej Novej Vsi spoluinvestor zatiaľ neobjasnil dôvody svojho rozhodnutia.

„Vieme len to, že sa rozhodol odstúpiť od zámeru investovať ďalej v Košiciach. Plány boli také, že v novej sezóny zabojujeme o postup do Fortuna ligy. Všetko sme pripravovali, či už po hráčskej alebo trénerskej stránke, aby sme sa mohli zapojiť do boja o postup. Z tohto zámeru, žiaľ, zišlo a teraz nevieme, čo bude ďalej,“ dodal Zvara so smútkom v hlase.

V košickom klube zatiaľ nevedia, či v budúcej sezóne bude fungovať mužský A-tím.

„Vo futbale a v živote sa ale stávajú aj takéto veci, musíme prijať prehru, ktorú sme nezapríčinili. Musíme sa k tomu postaviť zodpovedne a spraviť všetko čo sa dá, aby sa klub zachránil. Každopádne, ak máme pokračovať, tak nejaké A-mužstvo určite mať budeme. Alternatíva, že sa prihlásime do tretej ligy, nevyzerá reálne. Predpokladám, že hráči by v tretej lige tak či tak nezostali. Možno by to pomohlo mladým chlapcom z dorastu. Z dlhodobého hľadiska to však vidím skôr na nižšiu súťaž. Musíme sa pustiť do vecí, čo sa týka mládeže, ihriska… To je jediná schodná cesta. Uvidíme, či sa vôbec toto podarí, ale ja pevne verím, že áno,“ zakončil Vladislav Zvara.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy a aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video (vysielané 27. 5. 2019)
Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lokomotíva Košice