Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Supriaga a krásne sólo na záver. Mladí Ukrajinci sú prvýkrát majstri sveta

Futbalisti Ukrajiny sa stali majstrami sveta hráčov do 20 rokov. Vo finále XXII. svetového šampionátu v Poľsku zdolali hráčov Kórejskej republiky 3:1 a oslavujú historický úspech.

15.06.2019 21:25
Ukrajina, futbalisti do 20 rokov, majstri sveta Foto: ,
Ukrajinskí futbalisti do 20 rokov sa tešia z titulu majstrov sveta.
debata

Ukrajina sa stala dvanástou krajinou, ktorej sa podarilo aspoň raz triumfovať na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie. So šiestimi triumfmi v tomto smere naďalej kraľuje Argentína.

Finálové stretnutie sa lepšie začalo pre hráčov z východnej Ázie, keď už v piatej minúte premenil pokutový kop Lee Kang-in. V prvom polčase mali územnú prevahu Ukrajinci a v 34. min sa dočkali vyrovnania, keď svoj prvý gól na turnaji zaznamenal Vladislav Supriaga.

Napokon bol práve útočník Dynama Kyjev hrdinom súboja o zlaté medaily. V 53. min si našiel miesto medzi kórejskými stopérmi, počkal si na kolmú prihrávku od spoluhráča a loptu umiestnil k pravej žrdi. Ukrajinci už svoje vedenie nepustili, naopak v 89. min spečatil ich víťazstvo po sóle Giorgi Citaišvili.

Podobne ako pred dvoma rokmi sa v súboji o tretie miesto predstavilo Taliansko, no tentokrát úspešné nebolo. Európsky zástupca podľahol hráčom Ekvádoru 0:1 po predĺžení, keď o osude stretnutia rozhodol v 104. min striedajúci Richard Mina.

Talianov mohla mrzieť najmä situácia zo začiatku pridanej polhodiny. V 95. min si loptu na biely bod postavil Marco Olivieri, ale neprekonal brankára súpera. Ekvádor tak získal historicky prvú medailu na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov.

MS do 20 rokov – finále /Lodž/:

Ukrajina – Kórejská republika 3:1 (1:1)
Góly: 34. a 54. Supriaga, 89. Citaišvili – 5. Lee Kang-in (z pok. kopu)

Zápas o 3. miesto /Gdyňa/:

Taliansko – Ekvádor 0:1 po predĺžení (0:0, 0:0)
Gól: 104. Mina

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy a aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale do 20 rokov #ukrajinskí futbalisti do 20 rokov