Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američanky deklasovali súpera a schytali kritiku. Majú sa ospravedlniť

Nedá sa vyhovieť každému. Po polčase viedli rozdielom triedy. Neprešla ani hodina a na tabuli skóre svietilo 7:0. V záverečnej štvrťhodine pridali súperkám ešte poltucet. A zrodila sa najvyššia výhra na ženských majstrovstiev sveta vo futbale.

12.06.2019 13:00
Alex Morganová Foto: ,
Alex Morganová (najvyššie) so spoluhráčkami z tímu USA.
debata (6)

Štadión v Reims v utorok zažil nevídanú kanonádu. Spojené štáty americké si podľa očakávania poradili s Thajskom. Súperky rozdrvili 13:0, čo je najvyššie víťazstvo na svetovom šampionáte. Prekonali Nemky, ktoré na MS 2007 deklasovali Argentínu 11:0.

„Nie som si istý, či mužstvo má za stavu 3:0 plytvať signálmi pri štandardných situáciách. Mali Thajsko doraziť, myslieť na ďalší duel a neodhaľovať všetky karty. Neskôr sa mohli hodiť,“ kritizoval niekdajší americký útočník Taylor Twellman vystúpenie svojich krajaniek na twitteri.

Bývalý hráč Mníchova 1860 či New England Revolution se tiež pozastavil nad tým, ako sa Američanky radovali z jedného z presných zásahov do siete zdecimovaného súpera.

„Oslavovanie deviateho gólu zanechalo v mojich ústach horkosť. Som zvedavý, či sa za to po zápase niekto ospravedlní,“ doplnil Twellman.

Nestalo sa. Ospravedlnenie z americkej strany neprišlo. Namiesto neho sa na Twellmana spustila vlna kritiky. Hráčky vybičované emócie i taktický plán obhajovali.

„Je to búrka v pohári vody,“ odsekla Alex Morganová – najväčšia hviezda tímu, ktorá strelila päť gólov a na tri prihrala.

„Všetci, ktorí to kritizujú, by si mali uvedomiť, že to pre niektoré hráčky boli prvé góly na MS. Musia byť nadšené. Predstavte si, že by ste si splnili sen. Tešíte sa z toho. Povedal by aj mužom, že nemajú oslavovať alebo nedávať góly?“ hnevala sa najlepšia strelkyňa v histórii amerického týmu Abby Wambachová.

Trénerka amerického tímu Jill Ellisová družstvu taktiež podržala stranu a spoločne s niekdajším reprezentantom USA Alexim Lalasom Twellmanove príspevky na twitteri kritizovali.

„Na turnaji môže rozhodovať skóre. Taktiež musíte naskočiť na víťaznú vlnu. Žiadny tréner predsa nebude len kvôli takým malichernostiam krotiť zverencov,“ krútila hlavou Ellisová.

„Nemohli za to, že hrali proti slabému súperovi. Nie sú tam preto, aby boli so všetkými kamarátky. Prišli vyhrať a od prvého do posledného hvizdu nastrieľali čo najviac gólov. Je to smiešne,“ uzavrel Lalas.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #americké futbalistky #Taylor Twellman