Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár slabinou Anglicka? Pickford gurážne ponížil Švajčiarov

Brankársky post je dlhoročnou slabinou anglickej futbalovej reprezentácie. No o Jordanovi Pickfordovi (25) sa hovorí ako o pravej gólmanskej hviezde (a triezvejšie než predtým o Joeovi Hartovi).

09.06.2019 21:44
debata

Pickford zažiaril na vlaňajších majstrovstvách sveta v Rusku. Anglicku pomohol dobrými výkonmi do semifinále. Neuveriteľné, že rok pred šampionátom chytal za dnes už treťoligový Sunderland.

Uplynulý ročník anglickej Premier League Pickfordovi v bránke Evertonu nevyšiel. Narobil niekoľko hrubých chýb, experti i fanúšikovia ho podrobili kritike.

Aj toto sa podarilo Pickfordovi v priebehu sezóny

Post národnej jednotky si však udržal a pomohol Anglicku k zisku bronzu v Lige národov. Pickford sa stal ústrednou postavou zápasu o 3. miesto.

Blondiak najskôr v 120 minútach riadneho hracieho času a predĺženia neinkasoval. Zápas dospel k penaltovému rozstrelu. A ten rodák z anglického Washingtonu rozhodol.

Pickford v 5. sérii premenil svoj pokus

V piatej sérii gurážne zhodil rukavice a postavil si loptu. Pokutový kop s prehľadom premenil. Nadviazal na neho i Dier a v šiestej sérii prišiel druhý hviezdy okamih.

Pickford vyrazil pokus Drmiča a pomohol zverencom Garetha Southgatea k „cene útechy“ – bronzovým medailám.

V 6. sérii vychytal Švajčiara Drmiča

„Patrí medzi našich lepších strelcov. Myslím si, že celkovo veľa brankárov disponuje dobrou kopacou technikou, len ju nemajú možnosť často ukazovať.

Samozrejme, ak by svoj pokus nepremenil, ako tréner by som si to zlízol. Preto som veľmi rád, že mu to vyšlo," komentoval Southgate nasadenie Pickforda už v piatej sérii.

Southgateov mladý anglický tím ukázal veľký potenciál a Pickford môže byť jeho oporou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #video #penalta #pokutový kop #Liga národov #o 3. miesto #anglickí futbalisti #švajčiarski futbalisti #Jordan Pickford