Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sporný zásah videa. Namiesto Portugalcov kopali penaltu Švajčiari

Sporný moment nastal v stredajšom semifinále Final Four futbalovej Ligy národov medzi Portugalskom a Švajčiarskom.

06.06.2019 10:50
Felix Brych, Cristiano Ronaldo, Pepe Foto: ,
Rozhodca Felix Brych v debate s hráčmi počas zápasu Portugalska so Švajčiarskom. V popredí domáci Cristiano Ronaldo a Pepe.
debata

Rozhodca Felix Brych nariadil v 53. minúte pre domácich pokutový kop, po zhliadnutí videa za zákrok na opačnej strane však verdikt zmenil a penaltu nariadil v prospech Švajčiarov.

Hosťujúci Shaqiri nacentroval dlhú loptu do šestnástky na Zubera, ktorý po súboji so Semedom spadol. Švajčiari sa dožadovali odpískania penalty, ale Brych hru neprerušil, hoci ihneď začal situáciu konzultovať cez slúchadlá s videorozhodcom.

Zostrih zápasu, sporná situácia od 3.00 min

O pol minúty neskôr odpískal pokutový kop po faule na domáceho Silvu. Brych sa však vrátil k predchádzajúcemu súboju a svoje pôvodné rozhodnutie prehodnotil. Švajčiari následne vyrovnali na 1:1, ale zásluhou hetriku Cristiana Ronaldo prehrali 1:3.

Podľa švajčiarskeho trénera Vladimira Petkovica posúdil Brych situáciu správne. „V tomto prípade to rozhodcovi pravdepodobne nebolo jasné natoľko, aby prerušil hru, hoci sa táto možnosť v pravidlách vyskytuje. Urobil správne rozhodnutie a zvládol to dobre,“ povedal novinárom rodák zo Sarajeva.

Jeho náprotivok Fernando Santos sa k udalosti nechcel vyjadriť. „Pýtali sa ma na to pri minulom zápase, na ktorom VAR nebol. Každý sa sťažoval na penaltu, ktorá sa nepískala,“ pripomenul Santos marcovú remízu so Srbskom 1:1 v kvalifikácii o postup na ME 2020.

„Nie som tu na to, aby som tieto situácie hodnotil. Podľa mňa je VAR dôležitý, môže pomôcť, ale tí, čo ho majú na starosti, týmto situáciám musia venovať pozornosť. Inak začneme tvrdiť, že je k ničomu, hoci by to mohol byť veľmi užitočný nástroj. Niekedy ale nie je,“ uviedol Santos.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #švajčiarski futbalisti #portugalskí futbalisti