Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebuďte idioti, odkázali chuligánom v Anglicku. V Porte pred nimi unikali rodiny

Anglickí futbaloví fanúšikovia vyčíňali v centre Porta počas stredajšieho zápasu Final Four Ligy národov medzi domácim Portugalskom a Švajčiarskom.

06.06.2019 09:58
debata

Priaznivci, ktorí s predstihom pricestovali na dnešný duel Anglicka s Holandskom, po sebe vo fanzóne okrem iného hádzali poháre a ničili zaparkované autá. Zasiahnuť proti nim musela polícia s obuškami.

Podľa britských médií sa do výtržností v areáli s veľkoplošnými obrazovkami, kde boli aj rodičia s deťmi, zapojili stovky fanúšikov.

„Hanbím sa za to, že som Angličan. Hnevám sa na našich fanúšikov. Sme tu hostia a vidieť portugalské rodiny s plačúcimi deťmi utekať v ich vlastnom meste je strašné,“ povedal pre Evening Standard anglický fanúšik Will Burns.

Anglická Futbalová asociácia pritom minulý týždeň svojich priaznivcov v špeciálnej kampani vyzvala, aby sa zdržali podobného správania.

Kampaň Nebuďte takí idioti

Vo videu s názvom Nebuďte takí idioti ponúkla prehľad niektorých excesov hooligans z poslednej doby. K slušnému správaniu fanúšikov na záver vyzval aj reprezentačný tréner Gareth Southgate.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #anglickí futbalisti #holandskí futbalisti #futbaloví chuligáni