Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastná bodka za nešťastnou sezónou. Neymar sa zranil, na Copa América nepôjde

Brazílsky futbalista Neymar sa v prípravnom zápase s Katarom zranil a nebude štartovať na Copa América. Útočník Paríža St. Germain si roztrhol väzy v pravom členku a do začiatku turnaja sa nestihne zotaviť. Copa odštartuje v piatich brazílskych mestách 14. júna.

06.06.2019 08:11 , aktualizované: 08:53
debata
Zranenie Neymara v príprave na Copa América Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Neymar padá po faule v zápase s Katarom.

K zraneniu prišlo v úvodných minútach súboja po tvrdom ataku a 27-ročný kanonier opustil ihrisko v slzách. Po zápase odchádzal zo štadiónu Maneho Garrinchu s barlami.

Vedenie Brazílskej futbalovej konfederácie vydalo komuniké, v ktorom oznámilo absenciu hviezdy mužstva na domácom turnaji.

Úvodný duel 46. ročníka Copa América je na programe 14. júna. Brazílčania v ňom vyzvú výber Bolívie. V ďalších zápasoch A-skupiny narazia zverenci trénera Titeho postupne na Venezuelu a Peru.

Zranenie Neymara

Pre Neymara bol zápas s úradujúcim ázijským šampiónom Katarom prvým verejným vystúpením od obvinenia zo znásilnenia. Nemenovaná Brazílčanka podala na neho trestné oznámenie v Sao Paule za to, že ju údajne 15. mája znásilnil v parížskom Hoteli Sofitel Paris Arc de Triomphe.

Neymar všetky obvinenia poprel s tým, že ho žena vydiera. Podľa brazílskej konfederácie by mal dnes vypovedať v Riu de Janeiro na polícii, ktorá ho vyšetruje kvôli tomu, že na svoju obranu zverejnil na Instagrame fotografie ženy bez jej súhlasu.

Reprezentačný tréner Titom pripustil, že situácia okolo Neymara má na mužstvo vplyv. „Nie sme ľahostajní. Len dúfam, že sa to vyrieši,“ povedal novinárom.

Zostrih zápasu Brazília - Katar

Neymar nastúpil za národný tím tento rok prvýkrát. V januári si zlomil kostičku v priehlavku a na ihrisko sa vrátil až v apríli.

Stredajší zápas pre neho skončil krátko po tom, ako Richarlison otvoril hlavičkou skóre. Útočník Evertonu potom prihral na druhý gól Gabrielovi Jesusovi. Katarčania mali príležitosť v nadstavenom čase aspoň znížiť, ale nepremenili penaltu.

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Copa América #brazílski futbalisti