Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldov hetrik poslal Portugalsko do finále Ligy národov: Bude to veľká bitka

Prvým finalistom futbalovej Ligy národov sa stalo Portugalsko. V domácom prostredí v Porte rozhodol o semifinálovom triumfe Portugalska nad Švajčiarskom (3:1) tromi gólmi Cristiano Ronaldo.

05.06.2019 22:52 , aktualizované: 06.06.2019 11:12
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo oslavuje svoj tretí gól do siete Švajčiarska.
debata

Portugalský futbalový klenot strelil prvý gól v 25. min a ďalšie dva pridal za stavu 1:1 v závere riadneho hracieho času v 88. a 90. min.

V druhom semifinále sa vo štvrtok v Guimaraesi predstavia Holanďania proti Angličanom. Finále aj stretnutie o konečné 3. miesto sú na programe v nedeľu 9. júna. Dejiskom finále bude Porto.

Kvarteto účastníkov finálového turnaja európskej Ligy národov 2018/2019 si účasť na tomto podujatí vybojovalo jesenným triumfom vo svojich skupinách v rámci najvyššej A-divízie.

„Naším cieľom bolo preniknúť do finále. Či už bude naším súperom Holandsko alebo Anglicko, bude to veľká bitka, ale dúfam, že s podporou portského štadióna pridáme druhý veľký úspech v priebehu troch rokov,“ povedal Cristiano Ronaldo podľa webu ojogo.pt.

Portugalská hviezda sa postarala o úvodný gól zápasu v 25. min utešenou strelou z priameho kopu. Hráč talianskeho Juventusu Turín skóroval za Portugalsko po 349 dňoch. Nehral však zaň v jesenných dueloch LN proti Taliansku a Poľsku, keďže sa chcel čo najlepšie aklimatizovať na Apeninskom polostrove po vlaňajšom letnom prestupe z Realu Madrid.

Ronaldo zaznamenal 86. gól v 157. zápase v národnom tíme. Pre porovnanie ďalšími dvoma najlepšími strelcami Portugalska zo súčasného tímu reprezentujúceho v Lige národov sú Pepe a Joao Moutinho so 7 gólmi.

Švajčiarske vyrovnanie prišlo v 57. min z pokutového kopu, ktorý premenil Ricardo Rodríguez. Obranca AC Miláno musel dlhší čas počkať, kým sa postavil k bielemu bodu, keďže situáciu po faule Nélsona Semeda na Stevena Zubera posudzovali prostredníctvom systému VAR.

Keď sa už zdalo, že súboj na Estádio do Dragao v Porte dospeje do predĺženia, sa opäť Ronaldo blysol dvoma gólmi v rozpätí necelých troch minút a rozhodol o triumfe Portugalska. Populárny CR7 upravil svoj gólový sumár v najcennejšom drese na 88 gólov.

„Selecao das Quinas“ neprehralo v domácom prostredí už päť rokov a 13 súťažných zápasoch po sebe. Naopak, Švajčiari nezvíťazili v Portugalsku 50 rokov. Táto séria zahŕňa deväť vystúpení vrátane duelov ME 2004.

Cristiano Ronaldo si napriek tomu myslí, že „Helvéti“ sa nemajú za čo hanbiť. „Bol to ťažký zápas, pretože Švajčiari sú výborný tím. Hrali dobre, vytvárali si nebezpečné situácie. My sme však mali viac príležitostí a boli sme úspešnejší v zakončení. Zvíťazili sme a tešíme sa z postupu do finále,“ dodal CR7.

Päťnásobný najlepší svetový futbalista pochválil aj obecenstvo na portskom štadióne. „Diváci zohrali zásadnú úlohu pri našom víťazstve. Veľmi nás povzbudzovali a keď z ihriska vidíme plný štadión a neutíchajúcu podporu od začiatku až do konca, dodáva nám to ďalšiu motiváciu a silu, aby sme túto súťaž vyhrali,“ skonštatoval Cristiano Ronaldo.

Prvé semifinále Ligy národov 2018/2019 – Porto:

Portugalsko – Švajčiarsko 3:1 (1:0)
Góly: 25. a 88. a 90. Cristiano Ronaldo – 57. Ricardo Rodríguez (z pok. kopu)

Zostávajúci program finálového turnaja Ligy národov:
druhé semifinále – 6. júna (Guimaraes): Holandsko – Anglicko (20.45)
zápas o 3. miesto – 9. júna (Guimaraes): zdolaní zo semifinále (15.00)
finále – 9. júna (Porto): víťazi semifinále (20.45)

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #švajčiarski futbalisti #portugalskí futbalisti