Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordná strelecká šou na MS mladíkov. Nór nasúkal Hondurasu 9 gólov!

Nórsky útočník Erling Braut Haaland predviedol v záverečnom zápase základnej skupiny majstrovstiev sveta futbalistov do 20 rokov v Poľsku proti Hondurase rekordné strelecké predstavenie.

30.05.2019 22:03
Erling Braut Haaland Foto: ,
Erling Braut Haaland v drese Molde v roku 2018.
debata

Osemnásťročný hráč Salzburgu skóroval do siete stredoamerického mužstva deväťkrát a pomohol k drvivému víťazstvu svojho tímu 12:0.

Nórska výhra je najvyššia v histórii svetových šampionátov a novým rekordmanom je aj Haaland. V Lubline prekonal doterajšie maximum Brazílčana Adaíltona, ktorý na MS dvadsiatok v roku 1997 strelil šesť gólov pri víťazstve 10:3 nad Kóreou.

Haaland otvoril skóre zápasu v 7. minúte. Do polčasu nastrieľal štyri góly a výsledok spečatil v poslednej minúte. Honduras dohrával bez dvoch vylúčených hráčov a nezmohol sa ani na čestný gól.

Nórsko napriek drvivému víťazstvu nemá istotu postupu z C-skupiny, pretože obidva predchádzajúce zápasy prehralo. Severský tím však vďaka výraznému skóre môže dúfať, že si zabezpečí play off ako jeden zo štyroch najlepších tímov na tretích miestach.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #nórski futbalisti do 20 rokov #honduraskí futbalisti do 20 rokov