Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra hore nohami? Mesto sa pripravuje na príchod chuligánov z Trnavy

Mesto Nitra pripravuje viaceré opatrenia v súvislosti s futbalovým zápasom, ktorý bude v stredu 1. mája na štadióne FC Nitra pod Zoborom.

30.04.2019 13:54
trnava futbal fans Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata (2)

Futbalisti Trnavy vo finále Slovnaft Cupu vyzvú Žilinu. Duel sa začne o 18.00 h, no príchod trnavských fanúšikov očakávajú v Nitre už od 13.00 h. Zápas je označený ako rizikový, preto sa naň mesto vopred pripravuje.

"Situáciu ešte skomplikujú prvomájové oslavy, ktoré sa konajú popoludní v parku – teda takmer v susedstve štadióna. Naším cieľom nie je iba dohliadať na hladký presun futbalových fanúšikov cez mesto, ale hlavne predchádzať prípadným problémom,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Na záchytné parkoviská pri štadióne budú vpúšťať len autá s fanúšikmi z Trnavy. Ostatné vozidlá budú môcť prechádzať Parkovým nábrežím a Jesenského ulicou, no zaparkovať na parkoviskách v blízkosti štadióna nebudú môcť. Po zaplnení parkovísk nebudú tieto ulice priechodné pre žiadne ďalšie vozidlá.

Nápor áut z Trnavy očakáva mesto hlavne na záchytných parkoviskách pri štadióne a pri zápasníckej hale. Trnavským fanúšikom predali 3 200 vstupeniek. "Pri predpoklade, že jedným autom sa sem privezú traja – štyria fanúšikovia, očakávame, že z Trnavy do Nitry príde celkovo 800 až 1 000 vozidiel,“ hovorí Holúbek.

Mesto má informácie o troch podnikoch v centre Nitry, v ktorých sa budú zhromažďovať fanúšikovia Trnavy. Očakáva sa aj príchod problémových futbalových chuligánov.

"Predpokladáme, že fanúšikovia sa presunú z mesta k štadiónu po Podzámskej ulici. Mestskí policajti budú preto už dnes upozorňovať majiteľov áut parkujúcich v tejto lokalite, aby si v záujme ochrany svojho majetku v stredu radšej odstavili vozidlá niekde inde,“ povedal v utorok Holúbek.

Radnica predpokladá, že dopravné obmedzenia pod Zoborom potrvajú do neskorých večerných hodín. Vodičov žiada o trpezlivosť a rešpektovanie pokynov polície a organizátorov futbalového zápasu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #mšk žilina #Spartak Trnava #slovnaft cup 2018/2019