Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NFŠ nakoniec stál viac ako 100 miliónov eur. Kmotrík chce, aby zostal Slovanu

Majiteľ slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík st. priznal, že urobí všetko pre to, aby bol novopostavený štadión na Tehelnom poli vo vlastníctve "belasých".

25.04.2019 13:10
debata (8)

Podľa jeho slov sa výstavba moderného stánku za približne 80 miliónov eur predovšetkým pre rastúcu cenu práce a materiálu predražila o 25 miliónov eur.

„Som rád, že Slovan má svoj domov. Snažili sme sa urobiť najmodernejší štadión v rámci bratislavských reálií. Štadión je do dnešného dňa budovaný z našich peňazí a je majetkom Slovana Bratislava. Dotácia zo štátu nebola čerpaná, a ak bola, tak len minimálne,“ vyhlásil mecenáš Slovana počas utorňajšej diskusie Denníka N v bratislavskej Novej Cvernovke.

Ako ďalej píše denník Šport, ak hlavný akcionár požiada Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o jeho preplatenie, na základe dohôd by štát mal tejto požiadavke vyhovieť.

VIDEO: Štadión prvýkrát predstavili v polovici decembra minulého roka. Pozrite si vo videu TV Pravda, čo hovoril Kmotrík vtedy.

Video

„Chceme štadión dokončiť do posledných detailov a následne budeme rokovať so štátom o ďalších možnostiach. Pokiaľ budeme mať kvalitné možnosti financovania, urobím všetko pre to, aby zostal vo vlastníctve Slovana Bratislava,“ doplnil Ivan Kmotrík st.

Ak by sa majiteľ bratislavského klubu v budúcnosti rozhodol štadión predať, podľa denníka SME má naň štát predkupné právo. Ako dodáva spomenutý zdroj, na základe zmluvy, ktorú uzatvorili pred otvorením výstavby, štát stanovil maximálnu kúpnu cenu na 75,5 milióna eur. Z nej by sa mala podľa SME pri prípadnej kúpe odpočítať schválená výška dotácie 27,2 milióna eur.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Národný futbalový štadión #Ivan Kmotrík st.