Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vzbura futbalových hviezd. Prestali používať sociálne siete

Futbalisti v Anglicku a Walese bojkotujú sociálne médiá. Cieľom je zabezpečenie väčšej ochrany zo strany médií a futbalových inštitúcií pred rasizmom.

19.04.2019 13:48
debata

Bojkot prichádza po sérii rasistických prejavov voči hráčom na ihrisku a tiež v online priestore.

Na konci marca sa rasisticky prejavili fanúšikovia Čiernej Hory voči anglickým reprezentantom počas domáceho kvalifikačného zápasu EURO 2020 (1:5).

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedal v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video

Pripojil sa aj Dúbravka

V priebehu apríla sa s rasizmom stretol obranca Tottenhamu Hotspur Danny Rose a tiež útočník FC Liverpool Mohamed Salah.

„Futbal má problém s rasizmom. Nechcem, aby v budúcnosti zažívali hráči to, čo som si prežil vo svojej kariére ja. Sociálne médiá a riadiace orgány vo futbale robia málo pre ochranu pred týmto nechutným zneužívaním,“ uviedol Rose podľa agentúry dpa.

Bojkot sa koná od piatka 9.00 h do soboty 9.00 h. Futbalisti zverejňujú svoju podporu príspevkom s hashtagom „Enough“ (Dosť).

„Všetci krvácame rovnakou farbou,“ napísal na twitteri argentínsky brankár Readingu Emiliano Martínez. Výzvu podporil aj jeho slovenský kolega z Newcastlu Martin Dúbravka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Heco Dubravka (@martindubravka),

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #rasizmus