Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strach o legendu. Chovanec mal infarkt a je v nemocnici

Predseda komisie rozhodcov Futbalovej asociácie ČR Jozef Chovanec je podľa stránky Týden.cz od štvrtka v nemocnici.

05.04.2019 17:37
Jozef Chovanec Foto:
Jozef Chovanec na prvom tréningu Slovana.
debata

Päťdesiatdeväťročný bývalý československý reprezentant aj niekdajší tréner českého národného tímu údajne dostal infarkt.

Týden o zdravotnom stave dlhoročného hráča pražskej Sparty informoval Chovancov kamarát a takisto exreprezentant Ladislav Vízek. Hovorca FAČR Michal Jurman to nepotvrdil s tým, že o zdravotnom stave predsedu komisie rozhodcov by aj tak rovnako nemohol podávať bližšie informácie.

Päťdesiatštyriročný rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove Chovanec vedie českých rozhodcov od vlaňajšieho júna, keď nahradil odvolaného Poliaka Michala Listkiewicza. Predtým ako hráč získal osem titulov so Spartou a dva holandské s PSV Eindhoven. Za československú reprezentáciu odohral 52 zápasov a dal štyri góly.

Ako tréner Sparty pridal ďalšie dva tituly, českú reprezentáciu viedol v rokoch 1998 až 2001 a štartoval s ňou na majstrovstvách Európy 2000. V minulosti tiež koučoval Příbram, Krasnodar, Ružomberok alebo Slovan Bratislava. V Sparte pôsobil aj ako generálny športový manažér.

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec