Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovce majú pred odvetou výhodu. V prvom semifinále remizovali v Žiline

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v utorok s MFK Zemplín Michalovce 1:1 v prvom zápase semifinále 50. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2018/2019. Odveta je na programe 17. apríla v Michalovciach.

02.04.2019 19:16
Michalovce, Žilina Foto: ,
Momentka z prvého pohárového semifinále medzi Žilinou a Michalovcami.
debata

Skóre duelu otvoril v 38. min Jakub Grič po tom, čo kapitán hostí Igor Žofčák vyslal skvelý center do hĺbky šestnástky, kde si lopta našla práve spomenutého obrancu. Ten úspešne „upratal“ loptu k pravej žrdi a zverenci trénera Antona Šoltisa sa pod Dubňom ujali vedenia.

Žilinčanom sa podarilo vyrovnať v 69. min, keď Michal Tomič poslal pred bránu súpera presný center, na ktorý si nabehol Jaroslav Mihalík a jeho hlavička skončila v michalovskej bránke – 1:1.

Ďalší presný zásah už diváci nevideli a s výhodou streleného gólu na ihrisku súpera pôjdu do odvety Zemplínčania. Tá sa uskutoční 17. apríla v Michalovciach.

Slovnaft Cup – prvé semifinále (odveta 17. apríla v Michalovciach):

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)
Góly: 69. Mihalík – 38. Grič, ŽK: 41. Rota, 90. Trusa (obaja Michalovce), rozhodoval: Michal Smolák, 1492 divákov
Žilina: M. Volešák – Kaša, Králik, Minárik (60. Tomič), Majdan (62. Anang) – Káčer, I. Díaz, B. Sluka – Škvarka, Boženík (85. F. Balaj), Mihalík
Michalovce: Bieszczad – Vojtko, Beskorovajnyj, Grič, Rota – Casado – Žofčák, S. Danko – P. Kolesár (90.+ Kountouriotis), Sulley (79. Hovhannisjan), Ch. Diarra (74. Trusa)

Tibor Goljan, asistent trénera Žiliny: „Výsledok sme si predstavovali iný, nechceli sme inkasovať gól, ale je za nami ešte iba prvý polčas semifinále. Remíza 1:1 nie je zlý výsledok, neprehrali sme. Prvý polčas sme hrali veľmi pomaly, do šírky, málo sme centrovali do súperovej šestnástky, takže sme sa veľmi ani nemohli presadiť. Nezvládli sme štandardku súpera, už predtým unikal Sulley sám, my sme zase nastrelili žrď. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie, bolo to lepšie z našej strany, mali sme kvalitnejšie centre a prichádzali aj šance a dokázali sme vyrovnať. Škoda, že sme nestrelili gól na 2:1, ale o dva týždne je odveta. Myslím, že máme kvalitu na to, aby sme v Michalovciach vyhrali a postúpili. Spravíme pre to všetko.“

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: „Sme maximálne spokojní. Prišli sme do Žiliny s určitým zámerom, ktorý sa nám podarilo naplniť. Máme v odvete veľkú šancu a určite sa pobijeme o finále. Odvetu môže ovplyvniť aj to, že sa nebude hrať na umelej tráve ako v Žiline, ale na prírodnej.“

TV Pravda: Šéf SFZ Ján Kováčik pred štartom kvalifikácie ME 2020 odpovedal na otázky Pravdy

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Zemplín Michalovce #slovnaft cup 2018/2019