Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritika ničila aj jeho rodinu. Higuaín: V reprezentácii končím. Na radosť mnohých

Argentínsky futbalista Gonzalo Higuaín ukončil reprezentačnú kariéru. Tridsaťjedenročný útočník Chelsea odohral v bielomodrom drese 75 zápasov, v ktorých strelil 31 gólov.

28.03.2019 22:03
Gonzalo Higuaín Foto: ,
Gonzalo Higuaín v reprezentačnom drese na MS 2018 v Rusku.
debata

Naposledy v národnom tíme nastúpil na minuloročných majstrovstvách sveta v Rusku, kde Argentína vypadla v osemfinále s neskoršími šampiónmi Francúzmi.

V rozhovore pre Fox Sports Higuaín povedal, že už o svojom rozhodnutí informoval reprezentačného trénera Lionela Scaloniho. „Myslím, že je to tak pre mňa najlepšie. Môj reprezentačný kruh sa uzavrel, už to budem sledovať len z diaľky, na radosť mnohých ľudí,“ povedal trochu trpko Higuaín, ktorý sa počas svojho reprezentačného pôsobenia niekoľkokrát ocitol na pranieri.

Na MS 2014 nevyužil veľkú príležitosť v úvode finále, v ktorom Argentína neskôr podľahla Nemecku. O rok neskôr premárnil šancu vo finále turnaja Copa América proti Čile a neskóroval ani v prehratom penaltovom rozstrele. Zle hral podľa kritikov aj o rok neskôr na jubilejnej Cope América, kde Argentína opäť podľahla vo finále na penalty Čile.

Higuaín pri bilancovaní svoje reprezentačné výkony obhajoval a pripomenul gól pri víťazstve 1:0 nad Belgickom vo štvrťfinále MS 2014.

„Ľudia si pamätajú góly, ktoré som nedal, ale nie tie, ktoré som dal. Som si istý, že ten gól proti Belgicku oslavovali všetci,“ poznamenal.

„Zlá kritika ubližuje. Videl som, moja rodina trpí, ale ja som dával reprezentácii vždy maximum,“ povedal bývalý hráč Realu Madrid, Neapola, Juventusu a AC Miláno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gonzalo Higuaín #argentínski futbalisti