Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Curtois daroval Rusom gól školáckou chybou. Hazard: Pozerá priveľa mojich videí

Výborný vstup do kvalifikácie EURO 2020 zaznamenali belgickí futbalisti, ktorí vo štvrtok v Bruseli zdolali Rusov 3:1.

22.03.2019 11:05
Timothy Castagne, Eden Hazard, Thibaut Courtois Foto: ,
Belgičania Timothy Castagne, Eden Hazard a Thibaut Courtois (zľava) oslavujú víťazstvo nad Rusmi.
debata

Duel bronzového tímu z MS 2018 a vtedajšieho organizátora šampionátu, ktorý to doma dotiahol do štvrťfinále, rozhodol útočník londýnskej Chelsea Eden Hazard dvoma gólmi.

Výber trénera Roberta Martineza tak hneď na úvod I-skupiny zvládol dôležitý súboj. V ďalších zápasoch skupiny Škóti nečakane padli v Kazachstane 0:3 a Cyprus si doma poradil s outsiderom zo San Marína hladko 5:0. Na štadióne Kráľa Baudouina otvoril skóre už v 14. minúte Youri Tielemans, ale Rusi odpovedali po chybe domáceho brankára Thibauta Courtoisa a presnom zásahu Denisa Čeryševa.

„Asi pozerá priveľa videí mojich kúskov a potom sa ma snaží kopírovať. Problém je, že je oveľa vyšší než ja, takže to nie je také jednoduché,“ smial sa na účet bývalého spoluhráča z Chelsea Hazard.

Ten krátko pred prestávkou strelil z penalty svoj prvý gól a výhru poistil v 88. minúte. Rusi tiež prišli v úplnom závere o vylúčeného Alexandra Golovina.

„Zápas som si užil. Dal som dva góly a mám veľkú radosť. Po predchádzajúcej prehre 2:5 so Švajčiarskom sme chceli pred našimi fanúšikmi dobre zareagovať. Nehrali sme síce stále ideálne, ale v defenzíve sme boli dobrí. Vedeli sme si vytvoriť šance a odviedli sme dobre našu prácu,“ citoval belgického kapitána portál uefa.com.

„Zápas bol veľmi zaujímavý. V druhom polčase sme ukázali vyspelosť. Každý vedel, čo má robiť. Som veľmi rád za tri góly, ktoré sme strelili,“ povedal tréner „červených diablov“ Martinez.

„Plánovali sme nedovoliť Belgicku rýchle útoky, no v skutočnosti sme inkasovali hneď na začiatku. Chceli sme hrať dobre v obrane, ale inkasovali sme trikrát. Už sa musíme sústrediť na ďalšie zápasy,“ vyjadril sa lodivod „zbornej“ Stanislav Čerčesov.

TV Pravda: Šéf SFZ Ján Kováčik pred štartom kvalifikácie ME 2020 odpovedal na otázky Pravdy

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Eden Hazard #Thibaut Courtois #ruskí futbalisti #belgickí futbalisti