Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordér Ronaldo je opäť v reprezentácii. Dcérku potešil vzácnym darom

Futbalový útočník Cristiano Ronaldo sa prvýkrát od vlaňajších majstrovstiev sveta v Rusku objavil v portugalskej reprezentácii.

15.03.2019 15:33
debata
Cristiano Ronaldo v reprezentačnom drese... Foto: SITA/AP, Francisco Seco
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo v reprezentačnom drese Portugalska.

Hviezda Juventusu Turín nechýba medzi 25 hráčmi, ktoré tréner Fernando Santos povolal na úvodné zápasy kvalifikácie Eura 2020 proti Ukrajine a Srbsku.

„Cristiano je najlepší futbalista na svete a vracia sa do mužstva. S ním je akýkoľvek tím silnejší,“ povedal na dnešnej nominačnej tlačovej konferencii kouč obhajcov európskeho titulu Santos.

Tridsaťštyriročný Ronaldo, ktorý si portugalský dres naposledy obliekol vlani v júni na MS pri osemfinálovej prehre s Uruguajom, prestúpil v lete po deviatich rokoch v Reale Madrid do Juventusu.

„Musel som sa adaptovať na nové prostredie. Rozprával som sa s koučom aj prezidentom federácie a povedal som im, že potrebujem prestávku od reprezentácie. Sťahoval som sa do novej krajiny s inou kultúrou a bola to veľká zmena pre mňa aj moju rodinu,“ priznal 34-ročný zakončovateľ v rozhovore pre DAZN.

Ako priznal, niekdajšie prostredie mu nechýba. „Necnie sa mi za Španielskom či Portugalskom. Samozrejme, opustil som v tých krajinách veľa kamarátov, avšak krajiny samotné mi nechýbajú. Adaptoval som sa na nové prostredie a môžem skonštatovať, že najvyššia talianska súťaž je náročnejšia ako španielska. Hral som aj v Premier League a môžem povedať, že v Serie A je najťažšie presadiť sa,“ poznamenal C. Ronaldo.

Loptu zo zápasu proti Atléticu Madrid, v ktorom zaznamenal hetrik, venoval Ronaldo dcére Alane Martine

Onedlho ho po prestupe ho obvinili z toho, že v roku 2009 znásilnil v Las Vegas ženu. Päťnásobný víťaz ankety Zlatá lopta vinu popiera.

S 85 gólmi je Ronaldo druhým najlepším reprezentačným kanonierom v histórii po Alím Daeím, ktorý za Irán nastrieľal 109 gólov. Aj napriek absencii svojho kapitána a so 154 štartmi národného rekordéra dokázali Portugalci postúpiť do Final Four Ligy národov. Zo šiestich zápasov bez Ronalda trikrát vyhrali a trikrát remizovali.

TV Pravda: Pozrite si názor Jozefa Barmoša na aktuálne dianie v Lige majstrov.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalskí futbalisti