Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Divočina na východe. V Michalovciach utekal rozhodca z ihriska do šatne

Jedenásť žltých kariet, dve červené a nechutná dohra na záver, aj to priniesol stredajší zápas štvrťfinále slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cup medzi tímami MFK Zemplín Michalovce a FK Poprad (2:1).

14.03.2019 11:28
MFK Zemplín Michalovce Foto: ,
Radosť Michalovčanov v zápase proti Popradu.
debata

Po pokojnom priebehu prvého dejstva, v ktorom padli všetky tri góly a domáci Zemplínčania zásluhou Petra Kolesára a Stanislava Danka odpovedali na presný zásah hráča popradského druholigistu Lukáša Horvátha z pokutového kopu, pribudla po zmene strán na trávniku značná nervozita.

Prichádzali viaceré tvrdé zákroky, hádky, prehnané emócie. Všetko vyvrcholilo na konci stretnutia, keď hlavný arbiter Kamil Horváth pridal k riadnemu hraciemu času tri minúty a takmer na sekundu s ich uplynutím duel aj ukončil. Zároveň nedovolil Popradčanom, hrajúcim v početnej výhode o dvoch hráčov, dohrať priamy kop, čo v tábore hostí vyvolalo obrovskú nevôľu.

Usporiadatelia museli brániť hlavného rozhodcu, aby nedošlo k inzultácii. Kamil Horváth, ktorý v závere zápasu vylúčil dvoch michalovských futbalistov Josého Carrilla Mancillu a Mamadoua Tounkaru, po svojom konečnom hvizde doslova utekal z ihriska.

„Rozhodca mal jednoznačne pridať aj ďalšie minúty. V nadstavenom čase totiž prišli dve červené karty, ako aj ďalšie strkanice a skoro vôbec sa nehralo. A keď je takú dobu hra prerušená, je normálne, aby sa k nadstaveniu ten čas pridal. Nemôže sa takto ukončiť zápas, malo sa hrať aspoň 95 minút,“ povedal nahnevaný tréner FK Poprad Marek Petruš podľa webu novinyzemplina.sk a pokračoval:

„Nechcem sa k rozhodcom vyjadrovať, ale ten, kto bol na futbale a videl jeho verdikty, si naňho úsudok spraví sám.“

Napriek postupu do semifinále Slovnaft Cupu sa po stretnutí „čertil“ aj kouč michalovského tímu Anton Šoltis, ktorý prišiel o dvoch vylúčených hráčov – stopéra Carrilla a útočníka Tounkaru. „Popradčania sa cítia byť ukrivdení? To skôr my, veď v druhom polčase mali byť vylúčení minimálne traja,“ skonštatoval lodivod MFK Zemplín a dodal:

„Veľa emócií, veľa tvrdosti, nedovolené zákroky. Nebudem sa radšej k tomu vyjadrovať. Záver som už ani nevidel, radšej som predčasne odišiel do šatne. Toto už na trávniky nepatrí.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #FK Poprad