Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boli ako dvojčatá. Zomrel Pelého obľúbený spoluhráč a majster sveta Coutinho

Vo veku 75 rokov zomrel bývalý brazílsky futbalista Coutinho, ktorého legendárny Pelé považoval za najobľúbenejšieho spoluhráča v spoločnej ére v klube FC Santos.

12.03.2019 13:02
Pelé, Coutinho Foto: ,
Pelé s bývalými spoluhráčmi zo Santosu v marci 2015. Coutinho je tretí sprava.
debata

V reprezentácii sa toľkokrát nestretli, pretože Coutinho, vlastným menom Antonio Wilson Vieira Honoria, za ňu vinou častých zranení odohral len 15 zápasov. Stal sa ale s Pelém majstrom sveta v roku 1962, hoci do turnaja v Čile, kde Brazílčania vo finále porazili Československo, kvôli zdravotným problémom nezasiahol.

Coutinho zomrel v pondelok, podľa televízie O Globo podľahol infarktu. FC Santos oznámil, že pohreb sa uskutoční na jeho futbalovom štadióne.

Coutinho debutoval za Santos už ako štrnásťročný v roku 1958, v ktorom už Pelé ako sedemnásťročný zažiaril na MS vo Švédsku. Počas desaťročného pôsobenia v Santose Coutinho nastrieľal 368 gólov, s Pelém, ktorý je klubovým rekordérom s 1091 zásahmi, doviedli tím do roku 1967 k zisku 19 trofejí.

„Za polovicu tých gólov vďačím Coutinhovi. Pretože sme boli ako dvojčatá a pretože ma poznal,“ povedal Pelé nedávno pre magazín Santosu.

Správa o úmrtí bývalého spoluhráča ho zranila. „Je to obrovská strata. Prihrávky medzi Pelém a Coutinhom preslávili Brazíliu. Som si istý, že jedného dňa si ho zahráme aj v nebi,“ uviedol Pelé.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #pelé #FC Santos #Coutinho