Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávna značka sa chce vrátiť do Bratislavy. S Pasienkami však už neráta

Prezident druholigového futbalového klubu Inter Bratislava Jozef Barmoš sa už niekoľko rokov netají tým, že chce vrátiť "žlto-čiernych" do hlavného mesta Slovenska.

08.03.2019 09:48
Inter Bratislava Foto:
Provizórne priestory Interu Bratislava v neďalekej Stupave.
debata (5)

Usiluje sa o to už v podstate odvtedy, ako Inter musel po predaji prvoligovej licencie do Senice v roku 2009 odísť z Pasienkov, kde bol doma viac ako 40 rokov.

„Našou absolútnou prioritou je návrat do Bratislavy. S Pasienkami nepočítame, tam by bol možný návrat iba na obmedzený čas dvoch – troch rokov. Hľadáme trvalé riešenie. Určite sa budeme zaujímať aj o možnosť hrať na Tehelnom poli, ale v hre sú aj iné možnosti… Presun do hlavného mesta by sme radi vyriešili už tento rok,“ zdôraznila dlhoročná opora Interu.

Ako Jozef Barmoš pripomenul, Inter si momentálne v druhej lige meria sily s okresnými mestami s 30 – 50 000 obyvateľmi. V nich peniaze na chod futbalu dokážu nájsť. V Bratislave však nie. Nepochopiteľné, ale je to tak.

„V Poprade dokáže mesto na futbal vyčleniť 200 000 eur z podielových daní, Liptovský Mikuláš takmer 400 000 eur dá dotáciu z fondu mesta. Preto nechápem, že Bratislava nedokáže na mládež dať ani euro. A pritom má veľký dlh voči malým futbalistom. Za posledných 25 – 30 rokov v hlavnom meste Slovenska zaniklo najmenej 45 futbalových ihrísk. Všetky museli ustúpiť devoloperom, privatizérom, novodobým zbohatlíkom,“ pripomenul rodák zo Šurian, ktorý okrem Interu hral najvyššiu súťaž aj v Dukle Praha.

„Momentálne je aktuálny projekt výstavby nového štadióna na okraji Petržalky. Tiež sme súčasťou tohto nápadu, lenže v súčasnosti je to ešte stále poľnohospodárska pôda. Ešte je to iba v štádiu návrhu. Ubehne veľa času, kým ten štadión bude hotový. Ale nespoliehame sa iba na to. Skúšame nájsť nový domov. Hľadáme všade, kde sa dá. Boli sme v Podunajských Biskupiciach, mapujeme situáciu v Dúbravke. Hľadáme možnosti, kde by sme sa v Bratislave mohli perspektívne usadiť na dlhšiu dobu. Prenájom na dva – tri roky nič nerieši. Ten nám tŕň z päty nevytrhne,“ opakuje Jozef Barmoš.

„Otázku štadióna musíme vyriešiť aj s súvislosti s ambíciami vrátiť sa do najvyššej slovenskej súťaže. Ale načo sa budeme o postup usilovať napríklad tento rok, keď tú najvyššiu súťaž nebudeme mať kde hrať? Preto je teraz aktuálna úloha udržať sa v 2. lige. Dobre sa etablovať v tejto súťaži,“ pripomenul.

„Vieme, že v prípade postupu by sme nemali adekvátny štadión na najvyššiu súťaž. Preto strategicky musíme vyriešiť najskôr návrat do Bratislavy a rovnako tak aj otázku štadióna s vyhovujúcimi parametrami. A súčasne budeme budovať silné mužstvo, pripravené na najvyššiu slovenskú súťaž. Inter však chceme vrátiť tam, kde voľakedy dlhé roky patril,“ dodal.

TV Pravda: Pozrite si našu videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Bratislava #Jozef Barmoš