Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodrygo, nový zlatý chlapec. Real Madrid spravil z talentu boháča

Volá sa Rodrygo Silva de Goes a len nedávno dovŕšil osemnásť rokov (narodený 9. 1. 2001). Na Brazílčana má nezvyčajne krátke meno, ale o to väčší futbalový talent.

07.03.2019 10:00
Rodrygo Foto: ,
Rodrygo.
debata

Je to nový zlatý chlapec brazílskeho futbalu. Ešte keď mal sedemnásť, Real Madrid za neho vysolil 46 miliónov eur a z tohto útočníka spravil aktuálne najdrahšieho hráča v jeho veku. Do svetoznámeho FC Santos prišiel desaťročný.

Tento brazílsky klub, ktorý preslávil futbalový kráľ Pelé a šampióni ako Zito, Pepe, Clodoaldo, Edu, Coutinho, Elano, Robinho, Neymar a ďalší, je totiž pre mladých hráčov garanciou progresu a diaľnicou až ku hviezdam.

Podľa dohody sa supertalent pripojí k Realu v júli tohto roka. Zostal v službách Santosu a usilovne sa pripravuje na veľkú cestu dobyť futbalovú Európu. Stále skromný mladík poskytol Pravde exkluzívny rozhovor.

Ako vnímate fakt, že vás pasujú za najväčší talent brazílskeho futbalu?

To snáď nie, veď na ihriskách v Brazílii behá veľa výborných hračov. Ale celú kariéru mám len pred sebou a verím, že všetkým svoj talent dokážem.

Vaša skromnosť je síce sympatická, ale aj Pelé vyhlásil, že Rodrygo je nový zlatý chlapec brazílskeho futbalu…

Ťažko sa mi to komentuje, Pelé je futbalovým bohom a jeho slová sú pre mňa veľkou výzvou, uznaním aj inšpiráciou. Keď som ho stretol prvý raz osobne, celý som sa triasol od dojatia a tyždeň som nemohol spať. Trvalo mi nejaký čas, kým som spracoval v sebe tento výnimočný zážitok. Rodrygo, ty si šťastlivec, povedal som si, o takomto momente márne snívajú milióny ľudí po celom svete.

Čo vám povedal Pelé?

Bol neskutočne milý a priateľský, to na mňa veľmi zapôsobilo. Adresoval mi zopár rád do života. Najmä aby som zostal sám sebou a nikdy nezabudol, odkiaľ som vyšiel. Aby som bol skromný a tvrdo pracoval na sebe aj naďalej. Pre mňa jeho slová veľa znamenajú.

Ako vnímate skutočnosť, že Real Madrid za vás zaplatil už vlani gigantickú sumu 46 miliónov eur?

Snažím sa na to nemyslieť, táto suma je mimo moju fantáziu. Je to tak veľa, že si to neviem ani len predstaviť, pochádzam zo skromných pomerov. Pre mňa je najdôležitejši fakt, že si ma Real vybral a dostanem šancu vo svetovom futbale. Plní sa mi sen.

Kto a čo má podľa vás najväčší podiel na tomto úspechu?

Samozrejme, že FC Santos a moji rodičia, najmä otec. Santos má najlepšiu mládežnícku bázu a akadémiu. Odtiaľto vyšli mnohé svetové osobnosti. Ďakujem Bohu, že mi umožnil ako desaťročnému stať sa súčasťou tohto výnimočného klubu. Keď ste hráčom FC Santos, máte jedinečnú šancu dostať sa do najväčších európskych klubov a aj do reprezentácie.

Nie je vám ľúto, že podľa dohody medzi Realom a Santosom sa pripojíte k španielskemu tímu až v júli?

Vôbec nie. Som rád, že ešte budem môcť pomôcť Santosu v lige a pracovať na sebe. Určite mi tento čas veľmi pomôže. Ale na Real sa už veľmi teším.

Hneď od začiatku budete v Reale ako doma. Čakajú vás krajania Marcelo, Casemiro či spoluhráč z reprezentácie do 20 rokov Vinicius. Určite vám uľahčia adaptáciu vo hviezdnom tíme…

Verím, že to tak bude. Predovšetkým Vinicius mi nejaké zákulisné informácie a rady už poskytol, sme nielen rovesníci, ale aj kamaráti. Taktiež Robinho, ktorý kedysi tiež odišiel v mladom veku zo Santosu do Realu. My Brazílčania sme všade ako jedna veľká rodina a pomáhame si navzájom, takže verím, že nebudem mať problémy udomácniť sa v Madride a budem sa môcť sústrediť len na futbal.

Prezradíte, aké iné kluby sa o vás zaujímali? Napríklad Neymar uprednostnil svojho času Barcelonu pred Realom…

Tak toto by som naozaj nechcel komentovať. Tímov bolo veľa z celej Európy. Nakoniec sme sa v rodine po dlhej úvahe rozhodli pre Real. Môj veľký vzor Neymar sa svojho času rozhodol pre Barcelonu, najväčšieho rivala Realu. Škoda, že už hrá za Paríž, rád by som si proti nemu zahral v La Lige.

A čo tak zahrať si niekedy proti nemu v Lige majstrov?

Fantastické! Óóó, Deus (Bože)! Hrať v Lige majstrov v drese Realu… Bolo by to splnenie veľkého detského sna.

TV Pravda: Pozrite si našu videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Rodrygo