Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uškodí hokejový sviatok futbalu? Winter Classic ohrozilo štart Dukly

Tohtotýždňový začiatok jarnej časti II. futbalovej ligy v Banskej Bystrici je ohrozený.

04.03.2019 18:30
Winter Classic Games Foto: ,
Atmosféra počas súťaže zručností bývalých slovenských hokejistov s názvom Súboj legiend počas Kaufland Winter Classic Games 2019 na banskobystrických Štiavničkách.
debata

Dukla má v sobotu hostiť Lokomotívu Košice, no po hokejovom Winter Classic (2. – 3. februára) má trávnik na Štiavničkách podľa bbonline.sk od spôsobilosti veľmi ďaleko. Sviatok Tipsport Ligy pod holým nebom mu dal poriadne zabrať.

„Snaha organizátorov Winter Classic je nedostatočná a tak sme museli vyvinúť aktivitu my, resp. Záhradnícke a rekreačné služby mesta. Veľmi sympatická bola aj snaha FK Pohronie a konkrétne jeho hospodára Maroša Pažouta, ktorý keď videl na Facebooku, v akom stave je naše ihrisko, ihneď ma kontaktoval, pricestoval na Štiavničky a snažil sa nám poradiť ako len mohol,“ povedal pre spomínaný zdroj Ivan Šimko, vedúci A-mužstva Dukly, jedenásteho tímu tabuľky.

Šimko vyzdvihol pekné gesto od priateľov z konkurenčného klubu: „Tu je skutočne vidieť, komu na futbale záleží viac a komu menej.“

Vedúci mužstva informoval oddelenie riadenia súťaží SFZ, že pravdepodobnosť odkladu prvého jarného kola sa zvyšuje.

„Stretnutie s Lokomotívou však podľa súťažného poriadku musíme odohrať najneskôr do 14 dní od pôvodného termínu, čo nám neuľahčuje situáciu, keďže najreálnejší náhradný termín by bol medzi stretnutím so žilinským „béčkom“ u súpera a našim ďalším domácim zápasom s Komárnom. Tam by to znamenalo odohratie dvoch stretnutí v priebehu štyroch dní, čo by bolo náročné nielen pre hráčov ale extrémne náročné by to bolo aj pre marcový trávnik,“ dodal Šimko.

„Sme pripravení, že budeme hrať, hoci futbal sa hrá pre divákov a na normálnejšom ihrisku,“ tvrdí tréner Banskej Bystrice Stanislav Varga.

Winter Classic 2019 v Banskej Bystrici Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Gábor Gilbert z HC 05 iClinic Banská Bystrica...

„Dúfam, že zvíťazí zdravý rozum, a budeme pozerať aj na zdravie hráčov, počasie a divákov. Osobne si myslím, že by sme mohli počkať týždeň, keďže sa tu konal Winter Classic a bolo tu veľa ľadu. Dúfam že na to nebudeme tlačiť len preto, aby sa hralo,“ dodal Varga.

Bbonline.sk pred Winter Classic informoval, že bez predchádzajúcej konzultácie začali po hracej ploche, na ktorej bol len mäkký sneh, jazdiť ťažké mechanizmy a zarývať sa do niektorých častí futbalového trávnika.

Mediálny manažér Winter Classic Jakub Takáč vtedy ubezpečil, že všetky práce na štadióne VŠC Dukla sa robili s ohľadom na zachovanie trávnika na jarnú časť futbalovej ligy: „Aj preto sa pred vstupom na trávnik uvalcoval povrch tak, aby sme v čo najväčšej miere predišli poškodeniu hracej plochy, keďže tá nebola ešte dostatočne premrznutá.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Dukla Banská Bystrica