Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kepa odmietol striedať, Sarriho išlo poraziť. City získalo trofej v rozstrele

Futbalisti Manchestru City triumfovali vo finále anglického Ligového pohára (Carabao Cup). V nedeľu na štadióne v londýnskom Wembley zdolali Chelsea Londýn 1:0 po jedenástkovom rozstrele. Zverenci trénera Pepa Guardiolu získali túto trofej už po šiesty raz.

24.02.2019 20:58 , aktualizované: 22:16
Kepa Arrizabalaga Foto: ,
Brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga pred oslavujúcimi hráčmi Manchestru City.
debata (1)

V nedeľu na štadióne v londýnskom Wembley zdolali Chelsea Londýn 1:0 po jedenástkovom rozstrele. Zverenci trénera Pepa Guardiolu získali túto trofej už po šiesty raz.

Citizens vstupovali do zápasu ako obhajcovia trofeje, v minulej sezóne ju získali po finálovom triumfe nad londýnskym Arsenalom. Ligový pohár získali aj v rokoch 1970, 1976, 2014 a 2016. Po 90 minútach diváci gól nevideli, Agüerov zásah z 56. minúty neplatil pre ofsajd. Nerozhodlo sa ani v 30-minútovom predĺžení.

Na jeho konci prišli chaotické momenty. Brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga zostal ležať na trávniku so zdanlivými kŕčmi a museli ho druhýkrát ošetrovať. Tréner Maurizio Sarri sa preto rozhodol poslať na trávnik náhradného gólmana Willyho Caballera. Arrizabalaga ho však odmietol poslúchnuť – aj keď bol rozhodca s tabuľou – a s udiveným Caballerom – pripravený pri stredovej čiare.

Ignorácia a spochybnenie trénerovej autority zo strany Španiela temperamentného Sarriho rozčúlila. Zlosť si vybil na plastovej fľaši a búchal do sedadiel na lavičke. V návale hnevu kričal aj na členov svojho realizačného tímu. Na chvíľu dokonca odišiel do šatne, odkiaľ sa však zakrátko vrátil.

„Bolo to veľké nedorozumenie. Chcel som poslať na ihrisko náhradného brankára Willyho Caballera. Ale náš brankár dával najavo, že je schopný odchytať aj jedenástkový rozstrel. Myslel som, že Kepa nie je schopný chytať penalty, lebo mal kŕče. Lekár mi ale vysvetlil, že to neboli kŕče. Kepa mal pravdu, ale riešil to zle. Budeme sa musieť o tom porozprávať,“ citovala Sarriho slová agentúra AFP.

Aj táto roztržka vyvolala pochybnosti a o ďalšej budúcnosti Sarriho v klube zo Stamford Bridge. Arrizabalaga, najdrahší brankár všetkých čias (v lete prišiel do Londýna z Bilbaa za 80 miliónov eur) zostal na hracej ploche.

„Niečo také som ešte nevidel. Kiežby som aj ja mohol vždy urobiť niečo také, keď nechcem ís dole z ihriska,“ pousmial sa kapitán súpera Vincent Kompany, ktorý na hraciu plochu prišiel v úvode druhého polčasu.

Po nevídanej vsuvke prišli na rad penalty.

Jorginho a David Luiz z Chelsea svoje pokusy nepremenili, za ManCity neuspel iba Leroy Sané.

Finále Carabao Cupu bolo už štvrtým vzájomným duelom Chelsea a Manchestru City v tejto sezóne. V zápase Community Shield, ktorý tradične otvára sezónu na Ostrovoch, zvíťazili City 2:0. V decembrovom súboji Premier League uspela Chelsea 2:0, 10. februára však „The Blues“ odišli z Etihad Stadium domov po potupnej prehre 0:6.

Carabao Cup – finále:

Chelsea Londýn – Manchester City 0:1 (0:0, 0:0) po jedenástkovom rozstrele Rozhodoval: Moss, 81.775 divákov.
priebeh penaltového rozstrelu: Jorginho (Chelsea) nedal, Gündogan (Man. City) 0:1, Azpilicueta (Chelsea) 1:1, Agüero (Man. City) 1:2, Emerson (Chelsea) 2:2, Sané (Man. City) nedal, Luiz (Chelsea) nedal, B. Silva (Man. City) 2:3, Hazard (Chelsea) 3:3, Sterling (Man. City) 3:4
FC Chelsea: Arribazalaga, Azpilicueta, Luiz, Rüdiger, Emerson Kanté, Jorginho, Barkley (89. Loftus-Cheek), Willian (95. Higuain), Hazard, Pedro (79. Hudson-Odoi)
Manchester City: Ederson Walker, Otamendi, Laporte (46. Kompany), Zinčenko, De Bruyne (86. Sane), Fernandinho (91. Danilo), D. Silva (79. Gündogan) B. Silva, Agüero, Sterling

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #anglický Ligový pohár #Chelsea FC #Kepa Arrizabalaga