Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klub, ktorý vychoval hviezdy, povedie odchovanec. Reiter ide do Stropkova

Ľubomír Reiter si ako prvý slovenský futbalista zahral v zámorskej súťaži Major League Soccer, kde si obliekal dres Chicaga Fire.

22.01.2019 10:24
Ľubomír Reiter Foto: ,
Ľubomír Reiter.
debata

Vo väčšine klubov aj v národnom mužstve potvrdzoval kanonierske schopnosti. Po skončení hráčskej kariéry sa vydal na trénerskú dráhu. Momentálne pôsobí v Tesle Stropkov, kde s futbalom začínal.

„Zatiaľ som manažérom klubu i trénerom áčka a rovnako riešim aj mládež. Mám najvyššiu trénerskú kvalifikáciu a myslím si, že som svoju trénerskú kariéru rozbehol celkom dobre. Mám však iné nazeranie na niektoré skutočnosti,“ povedal 44-ročný rodák zo Stropkova pre web futbalnet.sk.

Zo stropkovskej Tesly vzišli v minulosti mnohí futbaloví reprezentanti – okrem Reitera aj Jozef Kožlej, Marek Špilár či Juraj Čobej. Odchovanci tohto klubu sa uplatňovali v popredných kluboch v rámci krajiny.

Reiter, ktorý sa v trénerskej práci v minulých rokoch realizoval v Prešove, Bardejove, Trenčíne a Žiline, naznačil, že by v Stropkove rád naštartoval pozitívne zmeny, vďaka ktorým by sa klub posunul vyššie.

„Nechcem dopredu niečo naznačovať, najprv sa musia utriasť základné veci a zbytočné je čosi riešiť aj ohľadom podoby súpisky, ktorá bude nachystaná na jar. Všetko príde postupne, no neprišiel som do Stropkova len ako tréner. Mám v hlave nastavený systém práce a toho sa hodlám pridŕžať,“ poznamenal Ľubomír Reiter, autor 9 gólov v reprezentácii Slovenska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Stropkov #Ľubomír Reiter