Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona naďalej v Copa del Rey, sudkyňa zamietla sťažnosť Levante

Španielsky futbalový klub FC Barcelona môže naďalej pomýšľať na obhajobu prvenstva v tamojšej pohárovej súťaži Copa del Rey 2018/2019.

18.01.2019 09:50 , aktualizované: 17:46
FC Barcelona Foto:
Juan Brandaríz (vpravo) v zápase proti Levante.
debata

Sudkyňa Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) Carmen Pérezová v piatok popoludní zamietla sťažnosť funkcionárov klubu Levante UD, ktorí štart mladého obrancu „blaugranas“ Juana Brandáriza v minulotýždňovom úvodnom osemfinálovom dueli tejto súťaže medzi uvedenými mužstvami označili za neoprávnený.

Predstavitelia klubu z predmestia Valencie argumentovali tým, že spomenutý hráč nemal nastúpiť pre trest za žlté karty, ktoré nazbieral v ligových dueloch za barcelonské treťoligové „béčko“, a dištanc sa podľa nich vzťahoval aj na A-mužstvo vrátane zápasov Copa del Rey.

Odvolávali sa pritom na článok 56.3 discipli­nárneho poriadku, podľa ktorého „hráč rezervného tímu nesmie nastúpiť za A-mužstvo, kým si neodpyká trest v súťaži, na ktorú sa sankcia vzťahuje“, čo by znamenalo, že Brandáriz nastúpil za „áčko“ skôr, než sa zbavil dištancu v treťoligovom B-mužstve.

Sudkyňa RFEF však týmto argumentom nevyhovela a rozhodla, že vo štvrťfinále Copa del Rey si zahrá FC Barcelona. Ako sa uvádza v oficiálnom vyhlásení RFEF, Pérezová zamietla podnet Levante, keďže nebol podaný v lehote dvoch dní po skončení predmetného stretnutia, a ponechala v platnosti výsledky dosiahnuté na ihrisku. Levante doma zvíťazilo 2:1.

Odvetu lepšie zvládli hráči Barcelony, keď na Camp Nou vo štvrtok večer triumfovali 3:0. Levante sa ešte môže voči verdiktu odvolať.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #fc barcelona