Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krajská futbalová liga má za sebou slávnostný výkop. Kozák: Výborná správa

Slávnostným výkopom v Moldave nad Bodvou sa v sobotu začal prvý ročník Krajskej futbalovej ligy. S novinkou prišiel Východoslovenský futbalový zväz v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom.

13.01.2019 11:01
debata

Súťaž odštartovala zápasom Medzev – Lokomotíva Košice B (3:2) aj za prítomnosti bývalého reprezentačného trénera Jána Kozáka.

„Ja ako športovec a človek, ktorý sa celý život venuje športu, sa veľmi teším zo založenia takejto futbalovej súťaže. Mužstvá pôsobiace v nižších ligách budú mať možnosť zimnej prípravy a môžu sa zviditeľniť, čo je nepochybne pozitívny krok. Aj preto som nemohol vynechať prvý zápas a štart KFL. Podľa mňa je to dobré pre slovenský futbal a verím, že prvý ročník bude úspešný,“ uviedol Ján Kozák.

Premiérový ročník Krajskej futbalovej ligy odštartoval 12. januára a zúčastní sa na ňom 93 tímov z východného Slovenska. Na programe je 190 zápasov, finálový sa odohrá 24. marca.

V KFL sa predstaví 93 tímov z tretej, štvrtej a piatej ligy, ktoré spadajú do Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) a Oblastných futbalových zväzov. Hrať sa bude na ihriskách s umelým povrchom v mestách Spišská Nová Ves, Moldava nad Bodvou, Košice (Bruselská ul.), Trebišov, Michalovce, ako aj v maďarskom Sátoraljaújhely.

„Cieľ KFL je takpovediac rozhýbať ľudí a zvýšiť ich záujem hrať futbal. Zároveň ponúka možnosť súperiť na regionálnej úrovni. Ďalší zámer je, aby kluby mali možnosť hrať zápasy aj počas zimnej prestávky, v ktorej bude KFL zároveň prostriedkom kvalitnej prípravy,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Hrací systém počíta so základnou časťou, v ktorej sa predstavia kluby z tretej, štvrtej a piatej ligy rozdelené do šiestich skupín. Po zápasoch v nich bude nasledovať vyraďovacia časť už aj s účasťou klubov zo šiestej a nižších líg. Víťazi šiestich skupín sa stretnú s finalistami play off a vyraďovacím systémom budú súperiť o Pohár predsedu KSK.

Zloženie skupín zo súťaží VsFZ:

  • Skupina Moldava 1: Medzev, Veľká Ida, Košická Nová Ves, Perín, Ťahanovce, Budimír, Bidovce, Lokomotíva Košice B
  • Skupina Moldava 2: Geča, Seňa, Čečejovce, Poproč, Haniska, FC Košice, Malá Ida
  • Skupina Spišská Nová Ves: Maria Huta, Kluknava, Krompachy, Olcnava, Rudňany, Hrabušice, Harichovce
  • Skupina Michalovce: Sobrance, Lastomír, Veľké Revištia, Topoľany, Strážske, Nacina Ves, Vinné, Petrovce nad Laborcom Skupina Sátoraljaújhely: Streda nad Bodrogom, Úpor, Malý Horeš, Michaľany, Čičarovce, Krišovská Liesková, Veľké Kapušany
  • Skupina Trebišov: Ždaňa, Čaňa, Zemplínska Teplica, Pavlovce nad Uhom, Kalša, Kráľovský Chlmec
debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Košický samosprávny kraj #Krajská futbalová liga #Východoslovenský futbalový zväz