Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polícia požiadala Talianov o Ronaldovu DNA. Tešiť ho môže rekord v ankete

Nevadská polícia požiadala podľa denníka The Wall Street Journal talianske úrady, aby zabezpečili vzorku DNA Cristiana Ronalda.

11.01.2019 20:11
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Portugalský futbalista, ktorý hrá za Juventus Turín, je podozrivý zo znásilnenia. Činu sa mal podľa tvrdenia Kathryn Mayorgaovej dopustiť v júni 2009 v Las Vegas. Tridsaťtriročný bývalý hráč Manchestru United alebo Realu Madrid to poprel s tým, že žena s ním mala sex dobrovoľne.

Mayorgaová podala na Ronalda žalobu vlani v septembri. Tvrdí, že ju slávny futbalista znásilnil v hotelovom apartmáne a potom jej jeho právnici zaplatili 375 000 dolárov za mlčanlivosť. Teraz požaduje od Ronalda odškodné 200 000 dolárov.

Futbalistov právnik uviedol, že zhromažďovanie dôkazov je bežnou súčasťou každého vyšetrovania. Aj najnovšiu žiadosť polície preto označil za štandardný postup. Sám Ronaldo sa s Juventusom pripravuje na sobotňajší pohárový zápas s Bolognou, nové skutočnosti prípadu ho podľa vyjadrenia trénera Massimiliana Allegriho nechávajú pokojným.

Trinástykrát v najlepšej jedenástke

Ronaldo sa po trinástykrát v kariére dostal do najlepšej jedenástky roka podľa hlasovania fanúšikov na webe UEFA.com a vylepšil svoj vlastný rekord. Najviac hráčov (4) má v internetovej ankete za rok 2018 Real Madrid.

Úradujúceho víťaza Ligy majstrov reprezentujú obrancovia Marcelo, Sergio Ramos a Raphaël Varane spolu so stredopoliarom a držiteľom Zlatej lopty Lukom Modričom. Ronaldo pôsobil v Reale až do letného prestupu do Juventusu Turín.

Barcelonu zastupujú ďalší útočník Lionel Messi, ktorého do najlepšej jedenástky zvolili desiatykrát, a brankár Marc-André ter Stegen. Dvoch futbalistov má vo výbere aj Chelsea – stredopoliarov Edena Hazarda a N'Gola Kantého. Ideálnu zostavu dopĺňajú stopér Virgil van Dijk z Liverpoolu a útočník Kylian Mbappé z Paríža St. Germain.

Viac ako 168-tisíc fanúšikov v ankete rozdalo celkovo vyše 1,8 milióna hlasov. Najviac ich dostal Modrič (115-tisíc) pred Ronaldom (108) a Messim (107). Prvýkrát sa v najlepšom výbere objavili francúzski majstri sveta Kanta, Mbappé a Varane, Nemec Ter Stegen a Holanďan Van Dijk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo