Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Salah zdolal Maného aj Aubameyanga. Obhájil titul afrického hráča roka

Konfederácia afrického futbalu (CAF) ocenila egyptského útočníka Mohameda Salaha trofejou pre najlepšieho hráča kontinentu v uplynulom roku, stalo sa tak v utorok v senegalskom Dakare.

09.01.2019 09:45
Mohamed Salah Foto: ,
Mohamed Salah.
debata

Kanonier anglického Liverpoolu triumfoval aj vlani a v rámci finálovej trojice zdolal spoluhráča Sadia Maného zo Senegalu a Gabončana Pierra-Emericka Aubameyanga, ktorý nastupuje za londýnsky Arsenal. Všetci traja spomenutí futbalisti sa ocitli aj v najlepšej jedenástke Afriky za rok 2018. Informácie priniesol web BBC.com.

„Sníval som o zisku tohto ocenenia už od detstva a teraz sa mi to podarilo dvakrát v sérii,“ vyjadril sa 26-ročný Salah, ktorý má za sebou vydarenú sezónu 2017/2018. V drese „The Reds“ strelil v rámci všetkých súťaží 44 gólov, s Liverpoolom postúpil do finále Ligy majstrov a zahral si aj za národný tím Egypta na svetovom šampionáte v Rusku, kde dvakrát skóroval. V aktuálnom ročníku Premier League zase patrí medzi najlepších hráčov súťaže a s mužstvom sa nachádza na prvej priečke tabuľky.

V najlepšej jedenástke Afriky sa ocitlo až desať futbalistov pôsobiacich v elitných európskych ligách, jedinou výnimkou je ugandský brankár Denis Onyango z juhoafrického tímu Mamelodi Sundowns. V obrannej línii figurujú reprezentanti Pobrežia Slonoviny Serge Aurier (Tottenham) s Ericom Baillym (Manchester United), Maročan Mehdi Benatia (Juventus Turín) a Senegalčan Kalidou Koulibaly (Neapol).

Do nominácie v strede poľa sa dostali Guinejčan Naby Keita (Liverpool), Ghančan Thomas Partey (Atlético Madrid) a Alžírčan Riyad Mahrez (Manchester City). V útoku sa nachádza už avizovaná trojica Egypťan Mohamed Salah (Liverpool), Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) a Senegalčan Sadio Mané (Liverpool).

debata chyba
Viac na túto tému: #Mohamed Salah #Konfederácia afrického futbalu