Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podľa majiteľa Steauy je ženský futbal proti ľudskej prirodzenosti

Kontroverzný majiteľ rumunského futbalového klubu FCSB (predtým Steaua Bukurešť, pozn.) Gigi Becali opäť pobúril verejnosť, keď vyhlásil, že ženský futbal je "proti ľudskej prirodzenosti".

21.12.2018 11:52
futbalistky, Ada Hegerbergová, Camille... Foto: ,
Futbalistky Lyonu Ada Hegerbergová (vľavo), Camille Abilyová (v strede) a Dzsenifer Marozsanová oslavujú gól počas finále ženskej Ligy majstrov.
debata (1)

Šesťdesiatročný funkcionár to povedal ako hosť relácie Ora Exacta v televízii Pro TV. Keď sa ho opýtali, ako by zareagoval, ak by Európska futbalová únia (UEFA) prinútila zriadiť vo svojom klube aj ženský tím, odvetil: „Skončím s futbalom. Nemožno robiť veci proti Božej vôli.“

Šesťdesiatročný Rumun neskôr svoju myšlienku ešte viac rozvinul. „Ako môže žena hrať futbal? Nie je stavaná na tento šport. Jej telo nie je určené na futbal. Je to nebezpečné a proti ľudskej prirodzenosti. Žena bola stvorená, aby bola krásna a priťahovala opačné pohlavie. Ovplyvňujeme ženy tým, že ich necháme hrať futbal alebo boxovať. Mali by hrať hádzanú, volejbal, basketbal, ale nie agresívne športy,“ skonštatoval Becali, citoval ho napríklad web soccerway.com.

Čo si o jeho názore myslíte vy?

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ženský futbal #FCSB #Gigi Becali