Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Modrič skritizoval Ronalda s Messim: Zaujíma ich iba víťazstvo

Chorvátsky futbalista Luka Modrič skritizoval Portugalčana Cristiana Ronalda a Argentínčana Lionela Messiho za to, že sa začiatkom decembra v Paríži nezúčastnili slávnostného vyhlásenia Zlatej lopty časopisu France Football.

17.12.2018 11:50
Luka Modrič Foto: ,
Luka Modrič.
debata (3)

Tridsaťtriročný stredopoliar Realu Madrid tento rok v prestížnej ankete ukončil desaťročnú dominanciu hviezdnej dvojice.

„Nemôžem hovoriť za iných, prečo sa rozhodli nezúčastniť sa vyhlásenia. Ale vyzerá to, že anketa ich zaujíma len v prípade, ak vyhrajú,“ povedal Modrič denníku Sportski Novosti. „Je to nefér voči ostatným futbalistom, tým, ktorí pre nich hlasovali, fanúšikom i futbalu ako celku,“ dodal. Päťnásobný víťaz a obhajca trofeje Ronaldo z Juventusu Turín tento rok skončil za bývalým spoluhráčom z Realu druhý. Opora Barcelony Messi, ktorý anketu ovládol taktiež päťkrát, obsadil až piate miesto.

„Ronaldo a Messi sú fenoméni, ktorí posledných desať rokov dominujú a majú svoju vlastnú súťaž. Lenže tu ide podľa mňa o úspechy v tejto sezóne, čo v rôznych anketách vynieslo rovnaký výsledok, či už hlasovali tréneri, novinári, fanúšikovia i futbalové legendy,“ vyhlásil Modrič.

Ten tento rok slávil s Realom tretí triumf v Lige majstrov za sebou a ako kapitán sa výrazne podieľal na striebre Chorvátov na majstrovstvách sveta v Rusku. „Ak chceme diskutovať o tom, ako dobrý je ten ktorý hráč, jediným spôsobom je dávať všetky trofeje Messimu s Ronaldom, kým neukončia kariéru, a zrušiť všetky hlasovania,“ zakončil Modrič.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #Luka Modrič