Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Zlatú loptu získala prvýkrát aj žena. Historický moment zatienil sexizmus

Vyhlásenie prvej ženskej držiteľky Zlatej lopty Ady Hegerbergovej zatienila aféra, za ktorú sa neskôr moderátor slávnostného večera Martin Solveig ospravedlnil.

04.12.2018 10:15
Martin Solveig, Ada Hegerberg Foto: ,
Moderátor Martin Solveig a Ada Hegerberg, prvá futbalistka, ktorá získala Zlatú loptu.
debata (5)

Francúzsky DJ sa hneď na pódiu nórskej futbalistky spýtal, či vie „twerkovať“. Vyvolal tak veľký rozruch na sociálnych sieťach a vyslúžil si kritiku za sexizmus a nedostatok rešpektu.

Dvadsaťtriročná Hegerbergová reagovala na kontroverznú otázku ohľadom vyzývavého tanca, pri ktorom ženy trasú pozadím, krútením hlavy a prostým „nie“.

Solveig bezprostredne po slávnostnom parížskom večeri umiestnil na twitter video s ospravedlnením.

„Som v šoku z toho, čo čítam na internete. Samozrejme som nechcel nikoho uraziť. Navyše nechápem, ako to niekto môže považovať za urážku, zvlášť keď sa na to pozriete ako na celok, pretože sme končili tancom na hudbu Franka Sinatru,“ uviedol francúzsky DJ. „Bol to len vtip a asi zlý,“ dodal.

Sama Hegerbergová, ktoré sa pritom angažuje v boji za rovnoprávnosť medzi futbalistami a futbalistkami, vzala situáciu s nadhľadom.

„Prišiel potom za mnou a ospravedlnil sa. Ja som to ale tak nebrala, neprišlo mi to sexistické. Trochu sme si zatancovali, mám Zlatú loptu, to je pre mňa najdôležitejšie,“ povedala nórska útočníčka Lyonu.

Luka Modrič a jeho ďalšia vzácna trofej Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Luka Modrič.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatá lopta #Ada Hegerbergová