Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodnutie banditov, znie z River Plate. Klub odmieta hrať odvetu v Madride

Zástupcovia River Plate nesúhlasia s rozhodnutím juhoamerickej futbalovej konfederácie CONMEBOL, ktorá presunula odvetu finále Pohára osloboditeľov s Bocou Juniors do Madridu. Argumentujú stratou výhody domáceho prostredia a dopadom na fanúšikov, ktorí už mali zakúpené vstupenky.

01.12.2018 16:33 , aktualizované: 18:30
River Plate, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia River Plate v obklopení polície. Odvetný zápas finále Pohára osloboditeľov sa po útoku na autobus s hráčmi Boca Juniors odohrá v Madride.
debata

„River Plate odmieta zmenu dejiska zápasu. Toto rozhodnutie ide úplne proti myšlienke rovnosti podmienok, lebo nám berie výhodu domáceho prostredia,“ uviedli predstavitelia klubu vo vyhlásení. Neupresnili však, ako by reagovali, ak bude konfederácia na svojom rozhodnutí trvať.

Prvý finálový zápas juhoamerickej obdoby Ligy majstrov sa skončil na ihrisku Bocy Juniors remízou 2:2. Odveta sa v Buenos Aires mala hrať v sobotu 24. novembra, ale autobus s hráčmi Bocy napadli cestou na štadión fanúšikovia River Plate.

Duel následne presunuli na 9. decembra do Madridu. Zástupcovia River Plate odmietli zodpovednosť za útok na autobus, lebo sa odohral mimo ich štadióna.

„Nechápeme, že najdôležitejší zápas medzi argentínskymi klubmi sa nemôže odohrať v krajine, ktorá hostí samit G20. Celý argentínsky futbal by tak doplatil na pojednávanie hŕstky banditov,“ dodali.

debata chyba
Viac na túto tému: #River Plate #Pohár osloboditeľov #Boca Juniors