Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trest pre River Plate. Finálová odveta sa bude hrať mimo Argentíny

Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) rozhodla o presunutí druhého finálového zápasu o Pohár osloboditeľov medzi argentínskymi tímami Boca Juniors a River Plate na neutrálnu pôdu.

27.11.2018 18:02
Daniel Angelici Foto: ,
Rodolfo D'Onofrio, prezident River Plate a jeho kolega z Boca Juniors - Daniel Angelici.
debata

Finálová odveta po remíze 2:2 z prvého merania síl sa uskutoční 8. alebo 9. decembra mimo Argentíny. Rozhodla o tom „disciplinárka“ juhoamerického zväzu na utorňajšom zasadnutí. Dejisko druhého stretnutia napriek hodinovým konzultáciám stále nie je známe. V hre je paraguajský Asunción, americké Miami, dokonca aj Katar.

Disciplinárne konanie, ktoré sa konalo v utorok, bolo následkom násilného správania sa fanúšikov River Plate voči súperiacej strane. Prívrženci červeno-bieleho klubu v sobotu zaútočili kameňmi a kusmi dreva na mužstvo Boca Juniors počas cesty na Štadión Monumental de Núňez.

Ošiaľ fanúšikov pred finále Pohára osloboditeľov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky

Fanúšikovia Bocy Juniors na tréningu pred...

Pri incidente sa zranilo niekoľko futbalistov hosťujúceho tímu. Viacerí hráči utrpeli povrchové kožné zranenia. Výkop odvetného stretnutia Copa Libertadores pôvodne posunuli o hodinu, potom o 2 hodiny a 15 minút a napokon sa v stanovený deň ani neuskutočnilo.

„Vyhrávať či prehrávať nie je záležitosť straty ľudského života. Futbal je šport, v ktorom by sa mali dodržiavať isté zásady a jednou z nich je rešpektovanie súpera,“ povedal k incidentu Alejandro Domínguez, ktorého citoval španielsky portál as.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #River Plate #Boca Juniors