Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce priznanie. Iniestu premohli po najúspešnejšej sezóne ťažké depresie

Niekdajší kapitán futbalistov Barcelony Andrés Iniesta verejne priznal, že ho počas kariéry v katalánskom veľkoklube trápili depresie.

27.11.2018 13:14
Andres Iniesta Foto:
debata

Tridsaťštyriročný stredopoliar v otvorenom televíznom rozhovore prezradil, že jeho problémy sa vystupňovali v roku 2009 po tom, čo s tímom po úspešnej sezóne získal triple v podobe titulov zo španielskej ligy, pohára a Ligy majstrov.

„Začnete sa cítiť zle, tak nejako podivne a nedá sa to nijako vysvetliť,“ povedal v rozhovore pre stanicu La Sexta Iniesta, ktorý v lete ukončil po dvadsiatich dvoch rokoch pôsobenie v Barcelone a prestúpil do japonského tímu Vissel Kobe. Po majstrovstvách sveta v Rusku sa tiež po dvanástich rokoch rozlúčil s reprezentáciou.

Psychické problémy vraj spustilo úmrtie jeho kamaráta a vtedajšieho kapitána Espanyolu Barcelona Daniela Jarqueho, ktorý v auguste 2009 zomrel vo veku 26 rokov na zlyhanie srdca. „Vtedy som si len prial, aby už bola noc, aby som si mohol vziať prášok a konečne oddýchnuť,“ priznal majster sveta z roku 2010 a dvojnásobný európsky šampión.

Andrés Iniesta sleduje loptu. Foto: SITA
Andrés Iniesta Andrés Iniesta sleduje loptu.

Následne sa Iniesta rozhodol vyhľadať odbornú radu. „Povedal som doktorovi, že potrebujem pomôcť, pretože už sa sám z tej situácie nedokážem dostať,“ povedal. O podporu vraj stál toľko, že na každé sedenie chodil minimálne o štvrť hodiny skôr.

V novembri 2009 si kvôli depresiám siahol na život nemecký reprezentačný brankár Robert Enke z Hannoveru. Iniesta na otázku, či o samovražde tiež premýšľal, odpovedal vyhýbavo.

„Keď máte depresie, nie ste sám sebou. Keď ste natoľko zraniteľný, potom je ťažké ovládať svoj život,“ konštatoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Andrés Iniesta