Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialená Argentína. Autobus Boca Juniors napadli fans River Plate. Finále odložili

Odvetný zápas finále juhoamerického Pohára osloboditeľov (Copa Libertadores) vo futbale medzi argentínskymi rivalmi River Plate a Bocou Juniors museli preložiť na nedeľu.

24.11.2018 21:16 , aktualizované: 25.11.2018 08:20
River Plate Foto: ,
Fanúšikovia River Plate čakajú na začiatok zápasu.
debata (4)

Dôvodom bol útok na autobus s hráčmi hostí, ktorý sa odohral iba niekoľko hodín pred plánovaným začiatkom duelu.

„Chcem sa poďakovať prezidentom oboch klubov, že dospeli k džentlmenskej dohode o preložení zápasu. Za týchto okolností by nebolo vhodné stretnutie odohrať. Jeden tím nemohol po útoku hrať, druhý zasa nechcel nastúpiť proti rivalovi, ktorý nebol stopercentne pripravený. Toto je futbal a nie vojna,“ uviedol šéf juhoamerickej konfederácie CONMEBOL Alejandro Dominguez.

Prvý zápas juhoamerickej obdoby európskej Ligy majstrov sa pred dvoma týždňami skončil nerozhodne 2:2.

Autobus s hráčmi Bocy napadli počas cesty na štadión fanúšikovia domácich. Napriek policajnej ochrane zaútočili kameňmi, kusmi dreva a kovovými tyčami a na autobuse rozbili niekoľko okien.

Polícia sa snažila nastoliť poriadok a použila aj slzný plyn, ktorý sa však cez okná dostal aj k hráčom, ktorí sa ho nadýchali. Viacerí hráči Bocy utrpeli menšie zranenia, kapitán Pablo Perez a mladík Gonzalo Lamardo skončili v nemocnici. Perez mal zranenie na ruke a problémy s okom, Lamardo sa sťažoval na problémy s dýchaním.

Po útoku najprv začiatok zápasu odložili o dve hodiny. „Najskôr nás nútili to odohrať, ale my sme neboli v stave tak urobiť. Niektorí hráči museli vyhľadať lekársku pomoc,“ vysvetlil hráč Bocy Carlos Tevez.

Napokon sa kompetentní zhodli na preložení stretnutia na nedeľu (21.00 SEČ). Po oznámení odloženia zápasu sa v blízkosti štadióna odohrali ďalšie strety fanúšikov s políciou.

Prvýkrát v histórii sa vo finále Copa Libertadores stretli dva argentínske celky, súboj medzi Bocou a River Plate označujú v krajine ako „Superclásico“.

Ošiaľ fanúšikov pred finále Pohára osloboditeľov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky

Fanúšikovia Bocy Juniors na tréningu pred...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #River Plate #Boca Juniors